Annonce
Trekantområdet

Rock Under Broen rykkes til september: Afholdes samme dag som Lillebælt Halvmarathon

Rock Under Broen er flyttet til 12. september som følge af myndighedernes påbud om aflysning af alle festivaler til og med august. Arkivfoto: Michael Bager
De danske myndigheder lukkede mandag aften alle danske festivaler ned til og med august. Rock Under Broen har fundet en ny dato i september. Aerosmith-koncerten er udskudt, men har endnu ikke en ny dato.
Annonce

Middelfart: Rock Under Broen 2020 bliver udskudt til den 12. september. Samme dag, som Lillebælt Halvmarathon afholdes.

Det melder festivalen ud oven på mandag aftens pressemøde i Statsministeriet, hvor Mette Frederiksen (S) blandt andet meddelte, at alle danske festivaler til og med august aflyses.

Den besked havde arrangørerne bag Rock Under Broen set komme, så derfor har man forberedt sig på den nye dato.

- Den dato har vi arbejdet med en måned eller to for at have alt klar med politi og offentlige myndigheder. Vi ved godt, at det desværre render sammen med Lillebælt Halvmarathon, men vi har haft et vældig godt møde med dem, og vi finder en løsning, så begge parter kan agere i det her, og det gør vi også med politiet, siger Bent Frandsen, øverste ansvarlige ved Rock Under Broen.

Annonce

Samme artister

Bent Frandsen fortæller, at udskydelsen ikke får indflydelse på festivalens line-up, da der allerede er lavet nye aftaler med artisterne.

Personer, der har købt billetter til Rock Under Broen, kan ikke få refunderet billetterne, da det er en del af købsbetingelserne, at festivalen kan rykke dato. Men Rock Under Broen arbejder på at lave en billetbørs, hvor personer, der ikke kan på den nye dato, kan sætte deres billetter til salg, så festivalen kan hjælpe med at få dem solgt, fortæller Bent Frandsen.

Udskydelsen rammer Rock Under Broens økonomi hårdt, fortæller Bent Frandsen. Han vurderer en ekstra udgift på fire-fem millioner, fordi en lang række leverandører af udstyr som toiletter, scene og lys skal betales både for den nu udskudte festival og den nye dato.

Bent Frandsen kalder merudgiften "alvorlig".

- Men vi ved godt, at hvis vi ikke betaler vores leverandører, så har vi dem ikke næste år, siger han.

Annonce

Håb om hjælpepakke

Fra talerstolen på aftenens pressemøde åbnede Mette Frederiksen også en lem for en hjælpepakke til festivalerne. Detaljerne er endnu ukendte, men det giver Bent Frandsen et håb om, at Rock Under Broen kan få dækket nogle af ekstraudgifterne.

- Hvis vi får noget dækket, så tror jeg stadig, at det koster os en million, men så er det også til at holde ud at se på, siger han.

Den planlagte koncert med rocklegenderne Aerosmith kan med de nye myndighedspåbud heller ikke afholdes den 21. juli.

Bent Frandsen fortæller, at han også her arbejder på at finde en ny dato, men han kan indtil videre ikke sige mere, da hele europaturnéen er vendt på hovedet lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Corona rammer kulturlivet hårdt: Festivalfond præsenterer regnskab med millionunderskud

Annonce