Annonce
Jelling

Rockband genforenet: Jelling-bassist spiller med

Rasmus Lund Matthiesen har spillet bas, siden han fyldte 12 år og fik en bas i fødselsdagsgave. Foto: Mette Mørk
Rasmus Lund Matthiesen er kommet med i bandet Skagarack, som arbejder på en ny plade og turné næste år.
Annonce

Jelling: Der lød et stort ja tak fra Rasmus Lund Matthiesen, da han i sommeren 2020 blev ringet op af vennen Jan Petersen.

De to har spillet sammen i kopibandet Rock Parade for år tilbage. Men Jan Petersen er også guitarist i rockbandet Skagarack, som fik sit gennembrud i 1980'erne. Sammen med forsanger Torben Schmidt har Jan Petersen besluttet at genforene den legendariske gruppe med nye bandmedlemmer.

- Jeg bliver spurgt, om jeg kunne tænke mig at tage basrollen i bandet og hjælpe med bookingen af Europa-tour i 2021, fortæller Rasmus Lund Matthiesen fra Jelling.

Det spørgsmål skulle han ikke bruge lang betænkningstid til at besvare.

- Jeg har i mine yngre år lyttet meget til denne musikgenre, også Skagarack, så det blev selvfølgelig til et stort ja tak. Jeg har spillet kopimusik i al min tid som musiker, så det at skulle spille original materiale er nyt for mig, men har også altid været en drøm, forklarer den lokale bassist.

Siden opkaldet har den stået på øvning af Skagaracks bagkatalog, der i alt består af fire albums. Det første er fra 1986, og det sidste fra 1993, men snart kommer et femte album i 2021.

Der er derfor meget at lære for Rasmus Lund Matthiesen, men det er ikke den eneste udfordring, han står over for. At booke en turné er nemlig ikke helt lige til på grund af coronasituationen.

- Mange arrangører aflyste deres arrangementer i 2020 og flytter forståeligt nok mange af deres aftaler med kunstnere til 2021. Samtidig holder de igen med programplanlægningen for at se tiden an, forklarer han.

Uanset set hvad er det dog stadig planen at udsende et nyt album næste forår. Indspilningen er i gang, og der er allerede udgivet to singler med titlerne Be with you forever og Changing.


Jeg har spillet kopimusik i al min tid som musiker, så det at skulle spille original materiale er nyt for mig, men har også altid været en drøm

Rasmus Lund Matthiesen, ny bassist i Skagarack
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Vejle

Forældre til udviklingshæmmede er bekymrede: Hvornår skal vores børn egentlig vaccineres?

Annonce