Annonce
Erhverv

Roms Hule havner i byrådet: - Sagen og dens konsekvenser er ikke ordenligt belyst

Projekteringen for ombygningen af krydset ved Roms Hule og Horsensvej er i gang. Derfor haster det, hvis byrådet og siden teknisk udvalg skal vedtage en ændring, der holder Roms Hule åben for sving ned mod centrum af Vejle. Foto: Torben Juhler
Anja Daugaard (LA) begærer sagen om venstresvings-forbuddet på Roms Hule i byrådet. Sagen og dens konsekvenser er ikke ordenligt belyst, lyder forklaringen.

Vejle: Det forbudte venstresving fra Roms Hule ud på Horsensvej bliver nu en sag for hele byrådet.

Teknisk udvalg har tidligere besluttet at forbyde venstresvingende trafik fra den skovklædte bakke nedenfor Vejle Stadion, når krydset og Horsensvej skal bygges om for at øge kapaciteten ned mod den såkaldte havnerute.

Det har mødt hård kritik fra flere beboere i stadionområdet og ikke mindst fra bagermester Palle Thomsen, som frygter, at kunderne kører udenom bageren med det resultat, at bageren ved stadion må lukke.

Men nu kommer der assistance fra uventet kant, idet et byrådsmedlem, der ikke har sæde i teknisk udvalg, vil have sagen belyst og debatteret i byrådssalen. Liberal Alliances Anja Daugaard begærer sagen på byrådets dagsorden på onsdag.

Ingen kan være tjent med en beslutning truffet på et spinkelt vidensgrundlag og med afledte konsekvenser, som man ikke har været opmærksom på.

Anja Daugaard (LA), byrådsmedlem

Sagen fortjener mere

- Det er en ommer, og jeg håber, at det lykkes at få genoptaget sagen. Jeg har ikke sæde i teknisk udvalg, og byrådet er min eneste mulighed for at få sagen behandlet igen. Vi skal have mulighed for at se konsekvenserne af den indstillede løsning samt alternative løsningsforslag, så vi som politikere får et bedre overblik og kan få en god politisk drøftelse heraf, forklarer Anja Daugaard.

Hun er ikke tilfreds med, at politikerne på grund af coronasituationen ikke har haft ordenlig mulighed for at diskutere den valgte løsning, som kommunen har valgt at fremrykke for at kunne sætte anlægsarbejdet i gang under coronakrisen.

- Sagen har været behandlet i byrådet, men det var her i coronatiden, hvor borgmesteren havde ekstra beføjelser, og derfor blev sagen behandlet som en orienteringsssag, og vi fik blot sendt en mail rundt. Når jeg læser dagsordenteksten, handler det mere om Østerbrogade og Horsensvej. Jeg føler, at det med Roms Hule blot er en bisætning i sagen. Men det får konsekvenser for hele stadionområdet. Derfor synes jeg, at sagen fortjener mere, siger Anja Daugaard.

Annonce

Slette med et pennestrøg

Hun mener, at de afledte effekter af venstresvingslukningen er så store for både beboere, Palles Bageri og Vejle Boldklub, at sagen bør behandles politisk igen.

- Jeg er formand for arbejdsmarkedudvalget, og vi har i Vejle Kommune ikke råd til at slette arbejdspladser (i bageriet, red.) med et pennestrøg. Derfor er det nødvendigt, at vi får et oplyst grundlag at træffe beslutningen på. Her tænker jeg ikke kun på beboerne og bageren, men også på stadion. Forhåbentlig lykkes det VB at rykke op i superligaen, og så vil publikumantallet stige. Det er endnu en faktor, der bør medregnes, når man ser på infrastrukturen i området, siger Anja Daugaard.

Ønsker sagen retur i teknisk udvalg

Anja Daugaard (LA) vil have byrådet til at tage stilling til sagen om venstresvings-forbuddet fra Roms Hule.

Sagen er én gang vedtaget i teknisk udvalg og bevillingen til ombygningen af de to kryds på Horsensvej frigivet i byrådet.

Men nu har Anja Daugaard sendt et forslag til byrådet, som skal tage stilling til, om sagen skal genbehandles i teknisk udvalg.

"Liberal Alliance finder, at der bør undersøges alternative løsninger for nem adgang ud fra Roms Hule i retning mod centrum og ønsker at fremsætte følgende forslag:

At alternative muligheder/forslag undersøges af teknisk forvaltning og forelægges til fornyet politisk behandling i Teknisk Udvalg."

Annonce

Venstre har ikke nået det

Hidtil har formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V), afvist at genoptage sagen i udvalget, mens hendes partifælle Per Olesen har sagt, at han gerne ser sagen genåbnet. Han lovede forleden, at han ville tage en snak med udvalgsformanden om sagen. Men det er endnu ikke sket.

- Det er ikke lykkedes endnu, for vi har nogle store sager, blandt andet Posthusgrunden-sagen, der fylder meget. Men jeg regner med, at vi diskuterer det, når vi har gruppemøde indenfor de næste 14 dage, siger Per Olesen.

Nu kan det i stedet blive på onsdagens byrådsmøde, at Venstre-folkene og resten af byrådet kan diskutere Roms Hule og ombygningen af krydset.

Anja Daugaard, byrådsmedlem i Liberal Alliance, mener ikke, at beslutningen om at lukke Roms Hule for venstre sving, er truffet på et oplyst grundlag. Derfor vil hun have byrådet til at tvinge teknisk udvalg til at genoptage sagen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Alarm 112

Mange uheld i kommunen: Bilist pløjede ind i vejarbejde og tuktuk lavede saltomortale

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Debat

Karen Klint skriver om overmedicinering af vores gamle og om at blive gammel – og sur?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Erhverv

Mere debat om 100 boliger: Lokalplan sendes i høring med flere ændringer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Skovsvin efterlyses: Hans Dahls skovvej er spærret af affaldsbjerg - den der har 'tabt' det må gerne afhente sit skidt

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Debat

Dansk Folkeparti anklages for at have svigtet de ældre under budget-behandlingen i Vejle Kommune: Hvad ville Pia Kjærsgaard have gjort?

Erhverv For abonnenter

Kræftpatienter valfarter til Vejle: Kirsten sørger for, at parykken og brystprotesen sidder som den skal

Jelling

Asylcentret i Sandvad genåbner: Skal huse flygtninge med særlige behov

Annonce