Annonce
Vejle

Ros fra S til Venstre-politiker på falderebet

Christoffer Aagaard Melson vil fremover koncentrere sig om sit arbejde som medlem af Folketinget for Venstre. PR-foto
Onsdagens byrådsmøde var det sidste for Venstres Christoffer Melson. Han afløses af suppleanten John Bille.

Vejle: Det er ikke hver dag, at den socialdemokratiske gruppeformand i Vejle Byråd, Martin Sikær, roser en politisk modstander offentligt.

Onsdag gjorde han en undtagelse. Det virtuelle byrådsmøde var sidste udkald for Venstres gruppeformand Christoffer Melson - og det fik Martin Sikær på banen:

- Vi har nydt med og modspil fra en dygtig politiker - selvom vi jo ikke altid har været enige. Som oftest er du gået efter bolden. Så stor ros - du har gjort det fantastisk, lød det fra Martin Sikær, der samtidigt bemærkede, at der skal to mand til at afløse Christoffer Melson.

Annonce

Her hentydede han til, at Venstre har besluttet at udnævne Per Olesen til politisk ordfører, mens Lars Schmidt overtager gruppeformandsposten:

- Men vi er da spændte på, hvem der tegner Venstre fremover, og om partiet både kan være for og imod en sag, lød det mere spidst fra den socialdemokratiske borgmesterkandidat.

Borgmester: Du har politisk instinkt

Vejles nuværende borgmester, Jens Ejner Christensen, var naturligvis også klar med ros til partifællen:

- Jeg vil gerne sige tak for din store indsats. Du har brugt dit politiske instinkt på kommunalpolitisk arbejde i en årrække, og nu har du besluttet at bruge det på landspolitik på Christiansborg. Jeg tror, det er en god beslutning - selvom der jo ikke ligefrem er rygvind på cykelstien for partiet. Men jeg ved, at du vil kaste din energi ind i opgaven, lød det fra borgmesteren til den tidligere formand for teknisk udvalg og nu også tidligere gruppeformand.

I januar meddelte Christoffer Melson, at han ikke genopstiller til byrådet, hvor han har siddet to perioder - blandt andet som formand for teknisk udvalg.

Han koncentrerer sig nu om at repræsentere sit parti og Vejle i Folketinget, som han opnåede valg til i juni 2019.


Jeg vil gerne sige 1000 tak for de pæne ord. Det er lige før, jeg fortryder. Jeg har været glad for arbejdet i Vejle Byråd. Det er et fantastisk sted, hvor vi formår at have det godt med hinanden, når vi har klaret de politiske diskussioner.

Christoffer Melson (V), nu forhenværende gruppeformand


I byrådet afløses han af partiets førstesuppleant, John Bille. Han får plads i kultur- og idrætsudvalget, hvor den nye gruppeformand, Lars Schmidt, afgiver sin plads. Han skal i stedet have den ledige plads i økonomiudvalget.

John Bille får også en udvalgspost i børne- og familieudvalget, hvor han afløser Niels Clemmensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce