Annonce
Vejle

Ros til kommunens store fremtidsplan - men ét parti stemte alligevel imod

Området ved Rands Fjord skal have større opmærksomhed end forslaget til kommuneplan 2021-2033 lægger op til. Blandt andet derfor stemte SF nej ved byrådsbehandlingen . Arkivfoto: Jørgen Flindt
SF var alene om at sige nej til Vejle Byråds oplæg til kommuneplan 2021-2033.

Vejle: - Der er mange grønne ting i planen, som SF er positivt stemt for - men vi stemmer imod.

Sådan lød den lidt selvmodsigende melding fra SF's gruppeformand Lone Myrhøj, da Vejle Byråd på det seneste møde havde oplægget til kommuneplan 2021-2033 på dagsordenen.

Forklaringen var, at der var dele af planen, som SF med gruppeformandens ord havde det "stramt med" - blandt andet den såkaldte "borgmestervej" fra motorvejen mod Billund og forholdene ved Rands Fjord.

Annonce

- Derfor vil vi gerne have en mindretalsudtalelse med, når planen sendes i høring. Det kan vi kun få, hvis vi stemmer imod, lød det fra Lone Myrhøj.

Hendes udtalelse fik Liberal Alliances Anja Daugaard til at undre sig over, hvad der ville ske, hvis nu alle valgte at stemme nej, fordi de gerne ville have en særlig udtalelse med.


Vi glæder os over, at der er fokus på udviklingen i de mindre byer i kommunen.

Kenneth Fredslund, gruppeformand for Dansk Folkeparti


Personligt ville Anja Daugaard bestemt ikke stemme imod en plan, hvor hun blandt andet glædede sig over, at der var plads til nytænkning på boligområdet:

- Det er meget spændende med de nye byvisioner og alternative måder at bygge og bo på, konstaterede Anja Daugaard med henvisning til, at Vejle Kommune blandt andet arbejder med såkaldte Tiny Houses - altså små huse fra 10 til 40 kvadratmeter.

Klima fylder i plan

Anja Daugaard var ikke alene om at rose planen. Venstres gruppeformand, Lars Schmidt, fremhævede det store forarbejde og betydningen af en plan for en kommune, der oplever så stor vækst, som Vejle Kommune gør i disse år:

- Klima har fået en stor plads i kraft af den klimaplan, vi har vedtaget. Der er spor af den alle vegne i planen, lød det fra Lars Schmidt, der samtidigt konstaterede, at det kan blive en udfordring at få en god debat i en coronatid.

Samme spor var den konservative viceborgmester, Dan Arnløv, inde på:

- Jeg håber, vi kan være kreative og afsøge alle de muligheder, der er for at få en god offentlighedsfase. Det er ikke let, hvis det skal foregå via en skærm, sagde Dan Arnløv.

Spørgsmålet er, om en del af debatten kan vente til de strammeste restriktioner er lempet. Med byrådets vedtagelse står det klart, at høringsfasen indledes 4. maj og strækker sig til og med 30. juni.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat 19.55: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce