Annonce
VEJLE

Rosborg-fest endte i maste elever og afblæst Lord Siva-koncert: 'Jeg tror, det er elevernes reaktion, at vi har været lidt for overforsigtige, bare fordi der er væltet et par piger'

Lord Siva, der blandt andet er kendt for sangene Solhverv og Stjernerne, fik ikke lov til at gennemføre sin koncert på Rosborg Gymnasium & HF fredag aften. Flere elever faldt under koncerten, hvilket fik en underviser til at afbryde koncerten. Arkivfoto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Alle elever på Rosborg Gymnasium & HF var mandag morgen indkaldt til et møde. Rektor Hanne Hautop fortæller, at der blev snakket både festkultur og fredagens Jule-Bacchus, hvor en koncert blev afblæst af sikkerhedsmæssige årsager.

Vejle: Samtlige elever på Rosborg Gymnasium & HF var mandag morgen klokken 9.40 indkaldt til et obligatorisk møde, som blev afholdt på baggrund af gymnasiets årlige ”Jule-Bacchus”, der løb af stablen fredag aften.

Festen forløb ikke helt som planlagt, da elever over flere omgange blev mast og presset i gulvet under en koncert med sangeren Lord Siva.

Dette resulterede i, at en af skolens undervisere afbrød koncerten, da han ikke mente, det var forsvarligt at fortsætte.

Annonce

Rektor Hanne Hautop fortæller, at hun ikke selv var til stede til festen, men at det er hendes opfattelse, at der var nogle - men ikke mange - elever, der havde en dårlig oplevelse, hvilket var vigtigt at få talt igennem.

- Vi fik fortalt eleverne, at der ikke var en eneste elev, der kom til skade, og at der heldigvis var en voksen, der trådte til, da det blev vurderet, at koncerten var for vild, siger hun.

Det er en gymnasiefest - ikke en festival

Mødet, der ifølge Hanne Hautop varede 10-15 minutter, handlede dog ikke alene om de specifikke hændelser, der fik underviser og arrangementansvarlig Claus Lykkegård Due til at trække stikket til koncerten.

Hanne Hautop, rektor på Rosborg Gymnasium & HF, fortæller, at der efter gymnasiets orientering ikke var en eneste elev, der kom til skade under fredagens fest, hvor en koncert blev afbrudt af sikkerhedsmæssige årsager. Arkivfoto

Det var ifølge rektor nemlig også vigtigt at få italesat gymnasiets festkultur, da der har været sparsomt med fester for skolens nuværende elever på grund af den igangværende coronapandemi.

- Vi har fortalt eleverne, at når man er til fest på Rosborg, så er det ikke en festivalkoncert. Så er det en fest, der skal være hyggelig og rolig for alle, hvilket inkluderer de unge elever i 1.g, som måske er til en fest for første gang.

- Det kan godt være, at man på en festival hopper og maser, når en kunstner optræder, men det skal altså foregå lidt mere roligt på et gymnasium, siger Hanne Hautop, der slår fast, at fredagens hændelser dog ikke var så voldsomme, at resten af festen - foruden koncerten - ikke kunne fortsætte.

Det kan godt være, at man på en festival hopper og maser, når en kunstner optræder, men det skal altså foregå lidt mere roligt på et gymnasium.

Hanne Hautop

- Der er ikke foregået noget forkert. Der har bare været nogle voksne, der efter flere henstillinger til eleverne har ageret ansvarligt, da det blev vurderet, at eleverne dansede lidt for vildt. Havde det været en festival, var koncerten nok fortsat, og jeg tror, det er elevernes reaktion, at vi har været lidt for overforsigtige, bare fordi der er væltet et par piger, fortæller Hanne Hautop.

Hun påpeger, at gymnasiet har overholdt Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og at samtlige festdeltagere blev bedt om at fremvise et gyldigt coronapas ved indgangen.

Der var solgt 1500 billetter til festen på Rosborg Gymnasium & HF, der var åben for både nuværende og tidligere elever.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Good Food Group taber millioner: Krigen i Ukraine har afskåret Vejle-virksomheden fra to vigtige varer

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce