Annonce
Ikast-Brande

Rotary-piger oplever store og små kulturelle forskelle

To udvekslingsstudenter lyser op på en mørk november-dag. Louise Jensen i en meget gul brasiliansk fodboldtrøje og Maryn Johnson i sin spraglede Rotary-jakke. Foto: Peter Hald
Louise Jensen fra Thorslund og Maryn Johnson fra Grande Prairie i Canada har begge stor fornøjelse af Rotary-udveksling.
Annonce

Thorlund: Der er langt fra Brasilien til Thorlund, så 17-årige Louise Jensen fik mærket klodens forskelligheder på mange måder, da hun i december 2018 blev Rotary-udvekslingsstudent og sendt til Brasilien, hvor hun i otte måneder oplevede en verden, der var meget anderledes end hendes hjem i Thorlund ved Ejstrupholm.

På den måde var det også lidt en tidsrejse, for Louise Jensen stiftede bekendtskab med et skolesystem, der på nogle punkter mindede om danske skoler for over 50 år siden.

- Vi havde slet ingen computere på den privatskole, jeg gik på i staten Sergipe. Undervisningen foregik ved, at lærerne skrev på tavlen, og så skulle vi tage noter. Vi sad også ved skolepulte, og vi var 48 elever i klassen, fortæller Louise Jensen.

I fritiden var det noget mere eksotisk og livligt. Louise Jensen oplevede blandt andet karneval i byen Salvador - faktisk fire dage med fuld fart på - og hun var til mange fester og tog på strandture med de venner, hun fik. Men hun lærte også, at passe på sig selv. Det kunne godt være farligt at færdes alene i gaderne, og ved en gadefestival oplevede hun at en en af hendes veninder fik frarøvet sine mobiltelefon og sine penge. Senere lød der skud, og der udbrød panik, og bagefter erfarede Louise, at et par mennesker blev dræbt.

- Jeg var jo vant til, at man sagtens kan færdes i fred her i Ejstrupholm, så jeg var nok lidt naiv til at begynde med. Men jeg er ikke blevet afskrækket fra at rejse af den oplevelse. Jeg har det med mig i baghovedet, men jeg vil gerne rejse meget mere, og jeg vil gerne til Mexico for at besøge en af de veninder jeg fik, fortæller Louise Jensen.

- Jeg har mod på at rejse meget mere, fortæller Louise Jensen, der oplevede otte måneder i Brasilien. Foto: Peter Hald
Annonce

Værtsfamilie

Louises forældre Ayoe og Lars Jensen er i øjeblikket værter for en anden Rotary-udvekslingsstudent, nemlig Maryn Johnson fra byen Grande Prairie i Canada, en halvstor by med 63.000 indbyggere. Maryn oplever nok ikke helt de samme store kulturelle kontraster, som Louise gjorde under sin rejse til Brasilien, for selv om Canada og Danmark er forskellige, så er der også ligheder. Desuden har Maryns familie skandinaviske forfædre, så hun er ikke helt ubekendt med nordiske vaner.

- Jeg er meget interesseret i dansk kultur og historie, og nu glæder jeg mig til at opleve en traditionel dansk jul, fortæller Maryn, der allerede er blevet ret god til dansk.

Hun er musikalsk og spiller til daglig klarinet, så hun er blevet indskrevet til at medvirke og synge i en musical på Ikast Gymnasium hvor hun får undervisning.

De to piger er allerede begyndt at tænke på deres kommende uddannelser. Louise vil gerne være sygeplejerske, og Maryn kunne tænke sig at blive psykolog. I øvrigt har de begge to friitidsjobs. Maryn synger i kirkekor i Ejstrupholm, og Louise arbejder i køkkenet på plejecentret Solbakken i Ejstrupholm, og hun er desuden svømmetræner for både unge og gamle i den lokale svømmehal.

Maryn Johnson kommer fra Canada, og hun glæder sig til at opleve en traditionel dansk jul. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce