Annonce
Vejle

Rotary støtter skole i Litauen

Hver gang den danske delegation har besøgt skolen, har børnene stået for underholdningen. Privatfoto
Vejle Nord Rotary Klub har støttet skole med 45.000 kroner. Pengene er gået til at installere hjælpemidler til handicappede elever og hjælp til undervisning af elever med autisme.

Vejle: Det vakte glæde hos ledelsen af specialskolen Vyturelis Ryto, da Vejle Nord Rotary Klub for nylig kunne støtte skolen med 45.000 kroner.

Vejle Nord Rotary Klub har i flere år haft kontakt til skolen i byen Ukmerge, der ligger i det centrale Litauen, 75 kilometer nord for Vilnius. Og ifølge formanden for den vejlensiske klub, Bent Holm, har man ad flere omgange ydet bidrag til renovering og opgradering af skolens faciliteter.

Denne gang har skolen fået installeret hjælpemidler til handicappede elever og hjælp til undervisning af elever med autisme.

- Projektet blev gennemført i samarbejde med Ukmerge Rotary Club, og det var en stor oplevelse at se glæden hos skolens ansatte og elever, siger Bent Holm.

- Særligt hjælpemidlerne til undervisning af børn med autisme vakte begejstring, og det bliver interessant at følge resultaterne af vores fælles anstrengelser, der nu gør det muligt for skolen at tilbyde børn og forældre en ekstra indsats, tilføjer Bent Holm.

Han var selv i 1996 med til at stifte Ukmerge Rotary Club.

Annonce
Ved det seneste besøg havde Vejle Nord Rotary Klub blandt andet hjælpemidler til handicappede elever med til skolen. Privatfoto

Flere projekter

Vejle Nord Rotary Klub har gennem årene gennemført mange projekter i Litauen, og flere gange med bidrag fra Rotary Foundation og fra Rotary Danmarks Hjælpefond.

- Ud over skolen har vi også hjulpet plejehjem, hospitaler og byens bibliotek. Hver gang bliver vi mødt af en inderlig varme; vi bliver altid budt på kaffe og kage, og både børn og voksne underholder os, siger Bent Holm.

Det største projekt, den vejlensiske klub har været involveret i, var et stort tuberkulose-projekt.

- Det strakte sig over fire år. Der blev investeret mellem fem og seks millioner kroner i projektet, ligesom antallet af tuberkulose-ramte gik fra 80 til godt 60, inden de lokale overtog og selv arbejdede videre med projektet, siger Bent Holm.

Projektet blev gennemført i samarbejde med Ukmerge Rotary Club, og udover hjælpemidler var der også andre ting i kasserne. Privatfoto
Vejle Nord Rotary Klub har gennem årene haft mange forskellige ting med til Litauen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce