Annonce
Billund

Købmand mødte ind til rottebesøg: - Den løb hen over gulvet

En rotte betød, at købmandsbutikken i Stenderup-Krogager ikke lukkede op fredag. Foto: Martin Ravn
Brian Duedal, indehaver af Min Købmand i Stenderup Krogager, nåede aldrig at åbne sin butik fredag morgen. Under gulvvasken blev der spottet en rotte løbe hen over gulvet.

Stenderup-Krogager: Da Majbritt Duedal fredag morgen gjorde klar til at åbne butikken Min Købmand i Stenderup-Krogager, skete det, der bare ikke må ske. Mens hun var i færd med at vaske gulv, så hun en rotte løbe hen over gulvet.

- Så vi nåede aldrig at åbne her til morgen, fortæller Brian Duedal, der tidligt fredag formiddag allerede arbejdede tæt sammen med både skadedyrsbekæmper og fødevarestyrelsen.

- Vi har været inde og kigge på overvågningen, og her er den ganske rigtigt også. Snart får vi besøg af en tømrer, som skal sætte skillevægge op i butikken, så vi kan lokalisere den, siger Brian Duedal. Ligeledes skal der lægges mel og fælder ud i hele butikken.

Brian Duedal beklager de gener, som lukningen vil medføre for deres kunder.

- Der er ingen, der er mere kede af det end os. Vi ved ikke, hvad der vil ske. Det kommer helt an på, hvornår vi fanger den. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at kassere en del varer, men sådan må det jo være, siger Brian Duedal, der sammen med rottebekæmpelsen forsøger at finde frem til det sted, hvor rotten er kommet ind, så det kan blive lukket hurtigst muligt.

Annonce
Kunderne gik forgæves til købmandsbutikken i Stenderup-Krogager fredag morgen. En rotte var blevet set, og butikken åbner tidligst på mandag. Foto: Martin Ravn

Åbner tidligst mandag

- Vi har et par løse ender, som vi lige skal have tjekket, men den behøver jo ikke ret meget plads for at komme ind, og den kan også være kommet ind ad en dør, siger Brian Duedal, der forestiller sig, at han tidligst kan åbne butikken igen mandag morgen.

- Hvis vi fanger rotten i morgen tidlig, skal der gå to døgn uden spor efterfølgende, hvor vi stadig har mel og fælder ude, siger Brian Duedal, der følger de absolut skrappeste retningslinjer på området - derfor er et mere realistisk bud på en genåbning måske også først hen i næste uge.

Han har tidligere haft besøg af en enkelt rotte - det var dog på lageret, hvor butikken ikke blev berørt.

- Så der er ingen tvivl om, at det her bliver en dyr omgang. Vi krydser fingre for, at vi har vores forsikringer på plads, men der vil jo altid være noget selvrisiko og et omsætningstab, så ja, det bliver en weekend uden røde bøffer.

Brian Duedal har måttet lukke sin butik i Stenderup-Krogager på grund af en rotte. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

En nonne fulgte hende ind på børnehjemmet som 2-årig: Gitte er stolt af, at hun har fået et velfungerende familieliv

Annonce