Annonce
Billund

Rotte lukker bagerbutikken i Vorbasse

Det er første gang i sine 18 år som indehaver af Landsbybageren i Vorbasse, at Tina Fyhn Larsen har haft besøg af skadedyr. Mandag morgen blev der fanget en rotte, og først når der er gået 48 timer uden spor af skadedyr, kan butikken åbne igen. Arkivfoto: Keld Stampe

Der er mandag morgen fanget en rotte hos Landsbybageren i Vorbasse, som derfor holder lukket. Efter 48 timer uden spor af skadedyr kan butikken igen åbne.

Vorbasse: Der bliver først på ugen ingen mulighed for at købe brød og kager hos Landsbybageren på Nørregade i Vorbasse.

Søndag aften blev der i bageriet konstateret spor efter et skadedyr. I sådan en situation må butikken øjeblikkeligt lukke, mens forskellige procedurer bliver sat i værk, og det viste sig relativt hurtigt, at der var sluppet skadedyr ind i butikken.

- Skadedyrsbekæmpelsen er ude i bageriet med en hund, hvor de mandag morgen har fanget en rotte, fortæller Tina Fyhn Larsen, som er indehaver af Landsbybageren i Vorbasse.

48 timer uden spor

Selvom en rotte er blevet fanget, betyder det ikke, at bagerforretningen hurtigt kan åbne igen. Det er nødvendigt at sikre sig, at den ikke har taget en flere venner eller familiemedlemmer med sig ind i butikken. Derfor kommer der til at gå lidt tid endnu, inden der igen kan blive langet rundstykker over disken.

- Jeg er ikke helt inde i, hvordan proceduren er, men de går rundt og tjekker alle mulige indgange for sådan en fyr. Når de har tjekket det hele, går vi og venter på, at Fødevarekontrollen kommer og tjekker op på tingene. Derefter skal der gå 48 timer uden spor, før vi kan åbne igen, siger Tina Fyhn Larsen.

Der vil blive spredt mel ud over gulvet, så man efterfølgende let kan se, om der har været et skadedyr forbi. Med de 48 timers karantæne kan bageriet altså tidligst åbne igen midt på ugen.

Annonce

Ubehagelig situation

Tina Fyhn Larsen har gennem de seneste 18 år drevet Landsbybageren på Nørregade 15 i Vorbasse. Det er første gang, hun har oplevet at få besøg af et skadedyr i butikken, og hun lægger ikke skjul på, at det på ingen måde er nogen særlig behagelig situation.

- Det er det, man frygter, når man har med fødevarer at gøre. Så det har jeg det rigtigt dårligt med, siger hun.

Det er ikke mere end to en halv måned siden, at Dagli' Brugsen i Hejnsvig måtte lukke efter mistanke om skadedyr. Her blev mistanken dog hurtigt afblæst, så butikken kunne åbne igen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Læser undrer sig: Hvordan kan NPV få lov til at placere boliger ud mod så støjende en vej?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

Annonce