Annonce
Vejle

Rotteknoglen i æblegrøden - og fire andre historier, der faktisk var hold i

"Ude godt - kontoret bedst. Her på min HÅG-kontorstol - skråt over for min dygtige kollega Mie Sparre - har jeg haft min daglige "gang" siden 1. august, hvor jeg tog hul på mit ét år lange praktikophold," skriver Nicklas Ansbjerg Nielsen. Foto: Mette Mørk
2019 går på hæld - og det er tid til tilbageblik. Journalisterne på Vejle-redaktionen fortæller på skift om fem opgaver, de særligt vil huske. I dag giver vi ordet til Nicklas Ansbjerg Nielsen - han er 25 år og en af to journalistpraktikanter på Vejle Amts Folkeblad.
Annonce

Vejle: Da jeg i november fik en mail fra redaktionschefen om, at jeg skulle skrive 3000 anslag om fem af mine artikler fra 2019, tænkte jeg: FEDT!

Men da jeg i selvsamme mail blev oplyst, at jeg ligeledes skulle brygge små 1000 anslag sammen om mig selv… Ja, der var reaktionen lidt en anden.

Jeg har nemlig aldrig været hverken god eller glad for at fortælle om mig selv. Jeg har altid været mere interesseret i andres historie end min egen. Og det er, måske, en af årsagerne til, at jeg siden folkeskolen har drømt om at blive journalist, og at jeg for snart tre år siden søgte ind på journalistuddannelsen.

I august forlod jeg så skolebænken for en stund for at bevæge mig ud i den virkelige journalistiske verden. Da jeg i maj blev tilbudt en praktikplads på avisen, var jeg ikke ét sekund i tvivl. Det var dét, jeg ville. Jeg brænder for lokaljournalistik, og da jeg selv er født og opvokset i Vejle, kunne en hverdag på Bugattivej ikke lyde meget bedre.

Og godt har det været. Jeg har på mine små fire måneder oplevet og skrevet om lidt af hvert. Og her følger et udpluk af dét, jeg husker bedst.

1 - Venskab uden alder

Jeg mødte Marco og Johannes på en café i Vejle, hvor de fortalte om deres unikke venskab, der startede gennem organisationen Børns Voksenvenner. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen

En af mine første større artikler i avisen var historien om 36-årige Johannes Hyldgaard Lystbæk og 16-årige Marco Seneca Jeppesen, der trods en aldersforskel på 18 år har et helt unikt venskab.

Den Vejle-tilflyttede familiefar mødte 16-årige Marco gennem organisationen Børns Voksenvenner, der skaber venskaber for børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel i deres liv.

Marco har levet hele sit liv uden en far, men båndet til Johannes har betydet, at han nu har fået den faderskikkelse, han altid har eftersøgt.

Historien om venskabet, der ingen alder har, var både rørende og livsbekræftende. Så det er en af de fortællinger, der står klarest i hukommelsen fra 2019.

2 - Kiosk-krigen i Løget

De to kioskejere kan ikke blive enige om, hvem der har retten til navnet "Grønnedalens Kiosk". Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen

"Grønnedalens Kiosk" og "Grønnedalens Kiosk 1".

Det er navnene på de to kiosker, der ligger placeret op og ned ad hinanden i Løget Center på Søndermarken. Jeg opdagede det helt tilfældigt en dag, jeg var i området. Og det pirrede straks min nysgerrighed.

De to kioskejere kan langt fra blive enige om, hvem der har retten til varemærket "Grønnedalens Kiosk", hvilket har fået den ene ejer til at registrere patent på navnet, mens den anden har ansat en advokat og truer med en retssag.

Historien om de to kiosk-kamphaner blev efterfølgende taget op af både B.T., TV Syd og Radio24syv - og det forstår jeg egentlig godt. Historien er nemlig alvorlig, men samtidig hylende morsom med mærkværdige beskyldninger og en navneforvirring, der ofte er årsag til, at den enes butiksvarer ender i den andens kiosk.

3 - Tre-retters i buldermørke

Således så det ud, da lyset efter middagen i mørke blev tændt i Xeneriets spisesal. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen

Hvordan er det at spise som blind?

Det er aldrig noget, jeg har skænket en tanke før, men sidst i oktober fik jeg en fornemmelse.

Denne aften var jeg én sans fattigere, da jeg i selskab med 31 andre madglade gæster nød en tre-retters menu i buldermørke - serveret af to særdeles dygtige blinde tjenere.

Det var hverken til at se mad, bestik, drikkevarer eller hvem jeg sad ved siden af - og hvor jeg overhovedet var lokaliseret i lokalet.

At opleve dét univers, de blinde lever i hver dag, var en unik oplevelse. Og trods en fedtet mundvig, sovsede fingre og spring-torsken på skjorten, var det en helt særlig følelse, jeg kørte hjem med fra Xeneriet.

4 - Give-guld på gruset

Formand Jan Ek var stolt, men også beskeden, da han satte ord på Gives guld-triumf i holdtennis. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen

Søndag 25. august blev Give Tennisklub den første jyske klub nogensinde til at vinde danmarksmesterskabet i holdtennis efter at have besejret sjællandske mastodonter med talrige triumfer.

En sensationel præstation, som formand Jan Ek havde stor andel i. Den 63-årige beskedne givenser har nemlig været en del af sin elskede tennisklub i 53 år, hvorfor DM-triumfen var en kulmination på flere års hårdt arbejde.

I søndagsportrættet fortalte den sportsfanatiske guld-formand livligt om sin tennis-passion samt om, hvad der ellers driver ham i hverdagen, som både byder på cremede roulader, cykelture og curling midt om natten.

5 - Historien, der ikke blev til noget

"Jeg tror altså, jeg har fundet en rotteknogle i min æblegrød," sagde den venlige herre. Dén historie kom aldrig i avisen. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen

I september blev avisen kontaktet af en venlig, ældre herre, der var overbevist om, at han var stødt på en rotteknogle i færdige æblegrød fra Rema 1000, han havde "nydt" i de sene aftentimer dagen forinden.

Vi inviterede - naturligvis - både mand og kone op til redaktionen på Bugattivej, så vi kunne se nærmere på det knogle-lignende objekt, som ægteparret medbragte i en lille plasticpose. Sammen med resten af æblegrøden.

Det viste sig, efter en grundig undersøgelse, at det - heldigvis - bare var en æblekvist, æblegrøden havde indeholdt, hvorfor forsidehistorien og Spiegelhauer-konfrontationen med Rema 1000’s topfolk blev afblæst med det vons.

Ja, sådan er livet også på en redaktion, hvor alle tip og henvendelser bliver taget imod med kyshånd. Og sådan skal det fortsat være. Også selv om det ikke er alle gode historier, der ender på tryk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce