Annonce
Billund

Rotterne er væk: Bageren i Vorbasse åbner fredag morgen

Fredag morgen kan Landsbybageren i Vorbasse igen slå dørene op til kunderne. Arkivfoto

Efter halvanden uge, hvor der ikke er blevet bagt brød men derimod jaget rotter, er der igen styr på tingene hos Landsbybageren i Vorbasse. Rotterne er væk, og fredag morgen kan butikken derfor åbne igen.

Vorbasse: Fredag morgen vil der igen være rundstykker og kager på hylderne hos Landsbybageren i Vorbasse. Forretningen har i mere end halvanden uge været ufrivilligt lukket efter besøg fra flere rotter. De er nu fanget, og onsdag kunne Fødevarestyrelsen uddele en glad smiley på en kontrolrapport til bagerforretningen.

Indehaver Tina Fyhn Larsen er lettet over, at besøget fra rotterne nu er slut. Et besøg, som formentlig blot skyldes uheld.

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at holde dem ude, for vi ved jo, at de er derude. Så vi har været uheldige. Vi har fået at vide fra Fødevarekontrollen, at vi har gjort alt rigtigt, så jeg kan ikke se, hvad vi skulle gøre, siger Tina Fyhn Larsen.

To rotter

Søndag aften den 24. juni blev der i bageriet konstateret spor efter skadedyr. Forretningen kunne derfor ikke åbne mandag morgen, og hele maskineriet blev sat i gang.

Mandag den 25. juni blev der fanget en rotte, og optimismen nåede derfor tilbage. Det var dog for hurtigt at glæde sig, for fredag den 29. juni gik endnu en rotte i fælden. Siden er tiden gået med at rydde op og gøre rent, så der i morgen kan blive åbnet igen.

Sikret bygningerne

Siden søndag den 24. juni er to rotter gået i fælden, og der er blevet ydet en ihærdig indsats for at sikre, at flere af slagsen ikke har chancen for at komme indenfor i butikken.

- Nu har vi yderligere sikret bygningerne og tjekket tingene efter. Det er helt naturligt, at man kontrollerer tingene endnu en gang efter sådan et besøg. Vi har gjort alt, hvad skadedyrsbekæmperne har bedt os om at gøre, siger Tina Fyhn Larsen.

Efter en solid rengøring begynder alt bageri derfor helt fra bunden.

Annonce

Modbydelige dage

Den seneste halvanden uge har været mere end hektisk for Tina Fyhn Larsen, som gennem 18 år har ejet og drevet Landsbybageren sammen med sin mand Jesper.

- Den har været mere end modbydelig. Jeg har aldrig før prøvet noget lignende. Det er helt vildt, hvad det gør ved kroppen at være under sådan et pres, siger Tina Fyhn Larsen, som på nuværende tidspunkt ikke har noget overblik over, hvad det har kostet hende økonomisk, at butikken har været ufrivilligt lukket.

- Vi har selvfølgelig en forsikring, der dækker, men det har kostet, for vi har haft murere og tømrere til at gå her. Vi har hevet en ovn ud og lavet forskellige tiltag, så det er bestemt ikke uden omkostninger, siger Tina Fyhn Larsen.

Landsbybageren åbner igen fredag morgen klokken 6.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce