Annonce
Trekantområdet

Rotternes værste fjender hedder nu Benjamin, Claus, Peter og Flemming

Rotternes nye, værste fjender i Middelfart Kommune. Fra venstre: Benjamin Laurberg, Claus Elmelund, Peter Højlund og Flemming Øhrnstedt. Privatfoto.

Middelfart Kommune tager opgaven med at bekæmpe rotter hjem - og kommunens egne folk får flere muligheder for at bekæmpe rotter med en ny plan i hånden.

Nordvestfyn: Rotternes værste fjender i Middelfart Kommune bliver fremover Benjamin, Claus, Peter og Flemming.

Middelfart Kommune tager pr. 1. januar 2019 opgaven med at bekæmpe rotter hjem, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Indtil nu har et privat rottefirma klaret opgaven.

Men fra næste år skal borgerne være på fornavn med rottebekæmperne, og det er en af begrundelserne for hjemtagningen, da man ifølge Morten Weiss-Pedersen (K), formand for Miljø- og Energiudvalget, ønsker en mere stabil bekæmpelse, hvor man møder velkendte ansigter, når man ringer efter hjælp til at komme de lodne skadedyr til livs.

Bekæmperne er ansat i kommunen og indgår blandt andet i entreprenørafdelingen, hvor de den ene dag kommer til at skovle sne og den anden dag bekæmpe rotter.

Det giver flere fordele, påpeger Morten Weiss-Pedersen.

- Hver vinter plejer vi at hjemsende nogle stykker, da vi har mindre at lave, men nu kan en bevare sit job henover vinteren. Med de vintre, vi har, bliver der god tid til at bekæmpe rotter, lyder det fra udvalgsformanden.

Annonce

Hjælp fra rovfugle

Hjemtagningen er et samarbejde med spildevandsselskabet, og Morten Weiss-Pedersen forventer en mere effektiv indsats fremover.

- Det er et stigende problem, og vores milde vintre betyder, at rotterne får flere kuld. Samtidig bliver flere rotter resistente overfor gift. Derfor skal vi gå til den, understreger Morten Weiss-Pedersen, der forventer minimum samme serviceniveau, når kommunen tager opgaven hjem.

I starten af december vedtog Miljø- og Energiudvalget samtidig en ny rottebekæmpelsesplan, der gælder frem til 2021.

Den indebærer blandt andet, at private fremover får lov til at bekæmpe rotter med en autorisation. Den har endnu ingen fået, oplyser teamleder Anne Grethe Pedersen fra Middelfart Kommune.

Fra årsskiftet vil det i særlige tilfælde også være muligt at få foretaget bekæmpelse i weekender og på helligdage. Hvis rotter eksempelvis er kommet ind i boligen - eller på anden måde udgør en sundhedsrisiko.

Der kommer samtidig mere fokus på at udbedre kloakdefekter og montere rottespærrer, hvor det er muligt i private institutioner.

Forvaltningen planlægger desuden et pilotprojekt på to landbrug, hvor man i samarbejde med DOF, Dansk Ornitologisk Forening, vil bekæmpe rotter med rovfugle fra oven.

Kommunens egen rottebekæmpelse skal evalueres om et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Vejle

Endnu en møgsag rammer sygehus: Lægelig direktør meddeler sin afgang samme dag, som medie afslører rod med cpr-numre

Annonce