Annonce
Egtved

Rullestole i galop og flyvende flødeboller indtog Hejlskov

Anne Vilrik fra Plejecenter Hejlskov havde tydeligvis et godt øje for at ramme plet ved dagens disciplin, ringridning fra kørestol. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Gungrende hammerslag, flyvende flødeboller, rullestole i galop, vilde fjernstyrede biler og nedskudte dåser var tydelige vidnesbyrd på, at årets pensionade, som blev afholdt på Plejecenter Hejlskov torsdag 7. juni var en særdeles aktiv dag.

Egtved: Det kunne tydeligt fornemmes at, at når 195 pensionister dyster om æren og den store vandrepokal, så går det ikke stille for sig. I går, torsdag 7. juni, var Plejecenter Hejlskov i Egtved forvandlet til et aktivt pensionade-mekka af herlige aktiviteter, hvor dagens deltagende gjorde alt hvad de kunne for at få dagens bedste placering som hold.

Det var i år ottende gang, at de fem plejecentre, Ågården, Stensvang, Holmegården, Bakkegården og Hejlskov i Vejle Kommunes afdeling Vest, samledes omkring pensionaden, der hvert år foregår på skiftende lokationer hos de respektive plejecentre. Og i år var det altså Plejecenter Hejlskov der var værterne.

Siden 2010 har man i Vejle Kommunes område Vest afholdt pensionade, altså olympiade for pensionister på fem plejecentre.De fem plejecentre er, Ågården, Stensvang, Holmegården, Bakkegården og Hejlskov. Og hvert år er centrene på skift værter ved pensionaderne.

Blandt de årligt tilbagevendende discipliner er flødebollekast, og mon ikke også man kan regne ud hvorfor... Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Fem discipliner med sjov på

At alt ikke skal være så alvorligt og livet gerne må være sjovt, også selvom man konkurrerer mellem plejecentrene, det er pensionaden et tydeligt bevis på. De fem discipliner som de dystende skulle igennem og score point på var nemlig flødebollekast, hammerslag, ringridning, kørsel med fjernstyret bil og nedskydning af dåser. Ved hver af disciplinerne kunne man høre latter, klapsalver og opmuntring af holdkammeraterne.

- Vi har hele dagen kunne fornemme en rigtig god stemning, og det er vi enormt glade for, siger Tove L. Kristensen, der er centerleder på Hejlskov. Hun fremhæver samtidigt det perfekte sommervejr og bandet, Los Dementos, der dagen igennem spillede skønne toner på terrassen, til glæde for de mange deltagende.

Stærke mænd og kvinder gav den hele armen ved hammerslag som en af disciplinerne. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Og vinderne er...

Sidste år var det Plejecenter Holmegården der vandt den famøse vandrepokal og ikke mindst æren af at have scoret pensionadens højeste antal point. I år måtte de dog give vandrepokalen videre til Plejecenter Stensvang, der er de store vindere af Pensionaden 2018 i Vejle Kommunes område Vest.

Men uden mad og drikke, duer heltene naturligvis ikke. Derfor blev dagen også sluttet af med afslapning og frokost, som bestod af madpakkeposer med sandwich, en lille kage og slik samt naturligvis noget at drikke. Bag tilblivelsen af disse madposer stod køkkenet på Egetoft i Egtved.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce