Annonce
forside

Rumænere efter voldsomt tasketyveri: Tre vidste intet - en kaldte det en fejl

Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Fredericia: Fire rumænere kommer sandsynligvis til at tilbringe jul og nytår bag tremmer. Mandag eftermiddag varetægtsfængslede en dommer i Retten i Kolding dem i en måned - blandt andet med den begrundelse, at de ikke skal have mulighed for at samstemme deres forklaringer.

De fire rumænere, en kvinde og tre mænd, er sigtet for røveri mod en 73-årig kvinde lørdag omkring kl. 13.15 på parkeringspladsen ved Assistens Kirkegård.

Kvinden har fortalt til politiet, at hun blev kontaktet, holdt fast og fik stjålet sin taske.

Et vidne havde observeret en bil med registreringsnummer DGZ 844, og søndag blev fire personer anholdt i den pågældende bil i Næstved. Det er de fire personer på henholdsvis 27, 43, 46 og 47 år, som mandag blev fremstillet i grundlovsforhør ved hjælp af en rumænsk tolk.

Annonce

Alle kærede dommerens afgørelse

Her afgav de forklaringer om, hvorfor de var i Danmark, hvornår de kom til landet, som ingen af dem har tilknytning til, og hvad de hver især mente, der var sket på parkeringspladsen ved Assistens Kirkegård.

Den 46-årige mand erkendte, at han havde stjålet kvindens taske, men vidste ikke, hvorfor han havde gjort det og kaldte det en fejl.

De tre andre kunne ikke erkende noget som helst. Den 27-årige kvinde, som ifølge sigtelsen skulle have grebet fat i den 73-årige kvinde, fortalte, at hun var kommet til Danmark fire dage tidligere og ikke havde noget med tyveriet af tasken at gøre, og at hun ikke havde grebet fat i den 73-årige.

Alle fire kærede dommerens afgørelse om varetægtsfængsling frem til den 15. januar til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce