Annonce
Hedensted

Rundkørsel i Hedensted delvist spærret for trafik: Skal gøres handicapvenlig

Rundkørselen ved Haralds Plads i Hedensted er siden onsdag morgen blevet trafikreguleret på grund af vejarbejde. Målet med arbejdet er at gøre rundkørselen mere handicapvenlig for fodgængere. Foto: Michael Svenningsen
Rundkørselen ved Haralds Plads i Hedensted skal gøres mere tilgængelig for gangbesværede borgere. Derfor er den delvist afspærret den næste uges tid. Der er opsat lysregulering ved Haralds Plads, Horsensvej og Bredgade, mens vejen mod Bytorvet er helt spærret af.
Annonce

Hedensted: Onsdag morgen blev bilisterne i Hedensted udsat for et lille benspænd af Hedensted Kommune. Det helt store trafikknudepunkt i centrum af Hedensted - rundkørselen ved Haralds Plads - blev nemlig delvist spærret for motoriserede køretøjer. Årsagen er, at Hedensted Kommune har sendt et hold brolæggere ud for at gøre rundkørselen mere handicapvenlig. Det handler med andre ord om at forbedre tilgængeligheden for gangbesværede i rundkørselen ved at skabe nogle nye og knap så stejle nedgange fra fortov til fodgængerfelt.

Rundkørselen vil derfor være delvist afspærret frem til og med den 28. november i tidsrummet fra kl. 7-16. I dette tidsrum vil det dog være muligt at køre igennem rundkørselen i den del af området, hvor der ikke arbejdes. Dog må man som bilist væbne sig med lidt tålmodighed på grund af den til lejligheden opstillede mobile lysregulering, da der kun vil være åbent i et spor igennem rundkørselen under anlægsarbejdet.

Annonce

Henvendelse fra Ældre Sagen

Afdelingsleder ved Natur, Vand og Vej i Hedensted Kommune, Michael Laursen, forklarer om baggrunden for dette vejarbejde midt i centrum af Hedensted:

- Tidligere på året fik vi en henvendelse fra Ældre Sagen i Hedensted, der gik på, at mange af vores dårligt gående borgere - rollator- og kørestolsbrugere eksempelvis - havde svært ved at komme rundt i rundkørselen. Det vil sige, når de skulle bevæge sig fra fortov til fodgængerfelt eller omvendt. Nogle af nedgangene mente man var lidt for stejle, siger Michael Laursen, og fortsætter:

- Vi tog et møde med dem, hvor vi var ude og besigtige rundkørselen sammen med netop en lokal kørestolsbruger, og kunne konstatere, at problemet var reelt nok. Vi har derfor lavet et lille vejprojekt, der kommer til at øge tilgængeligheden for den gruppe borgere, så de nemt og smertefrit kan komme til og fra butikkerne på Bytorvet, siger Michael Laursen.

Annonce

En pragmatisk løsning

Han kalder løsningen pragmatisk og dermed også billig.

- Det er nok ikke noget, vi får en byfornyelsespris for, men ønsket er jo også fra politisk side, at renoveringen af Horsensvej med tiden følges op med en byfornyelses-opgradering af centerring og cemtrum i øvrigt, og så vil vi jo ikke bruge de store summer på det, hvis det alligevel skal laves om om få år, siger Michael Laursen, der endvidere fortæller, at der er tale om et lille anlægsprojekt til mellem 100.000 og 150.000 kroner.

Apropos renoveringen af Horsensvej kan han også fortælle, at der i øjeblikket er ved at blive forberedt den sidste finish i form af beplantning af træer langs med vejen, og at man således vil være klar til indvielse af den nye udgave af Horsensvej 30. november. Det sker i samarbejde med handelsstandsforeningen, der samme dag sørger for, at byens juletræ bliver tændt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce