Annonce
Jelling

Runesten lander på forsiden af Anders And-bladet

Ællinger der pusler ved de to Jellingrunesten - sådan ser den nye specialudgave af Anders And-bladet ud. Det udkommer senere på måneden og fås kun i Jelling.

Rip, Rap og Rup snuser rundt ved foden af Jellingstenene på forsiden af en særudgave af Anders And-bladet. Jelling historien har tidligere været med i Andebyuniverset

Annonce

Jelling: Jellingstenene har gennem tiderne været udsat for meget. Vikingetidens stenhuggeri, frost, tø, tusindvis af hænder fra alverdens turister og hærværk med spraymaling har plaget de gamle sten. Men Rip, Rap og Rup har aldrig før rendt rundt ved Jellingstenene. Det gør de nu - på forsiden af en særudgave af Anders And Bladet.

Det er Nationalmuseets Kongernes Jelling, der i samarbejde med Egmont har udviklet det nye blad.

- I Kongernes Jelling vil gerne møde gæsterne i øjenhøjde. Vi vil gerne ændre billedet af, hvad et museum er. Med Anders And har vi en fantastisk mulighed for at komme i dialog med nogle nye gæster, siger formidlingsansvarlig ved Kongernes Jelling, Morten Teilmann-Jørgensen.

Den danske Disneytegner Flemming Andersen holder workshop om at tegne Anders And på Kongernes Jelling.
Annonce

Kanon-guf

Bladet indeholder to særlige historier. Det er historien om Anders And og nevøerne, der i jagten på en halskæde kommer til Jelling. Halskæden skal bevise, at vikingerne opdagede Amerika før Columbus.

I Kongernes Jelling er man især glad for, at det er lykkedes at få genoptrykt den gamle klassiker Anders And og Den Gyldne Hjelm fra 1951. Det er Disney-tegneren over dem alle, Carl Barks, der tegnede historien om jagten på en gammel vikingehjelm. Har man den hjelm, har man også herredømmet over Amerika.

Historien er med i den danske kulturkanon fra 2006. Faktisk som det eneste udenlandske værk.

- Anders And er kultur og Kongernes Jelling er kultur. For os er det vigtigt, at Kongernes Jelling er gode fortællinger og gerne med et glimt i øjet en gang imellem. Ligesom Anders And, når det er bedst, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

Annonce

Samlerobjekt ikke til salg

Bladet kommer kun i et oplag på 8000 eksemplarer og kan kun fås i Kongernes Jelling. "Fås" skal forstås bogstaveligt. Bladet sælges ikke, men man kan få et eksemplar, hvis man kan løse en quiz.

Udgivelsen markeres den 25. marts, hvor den danske Disneytegner Flemming Andersen kommer til Jelling og holder workshop for tegneglade børn og voksne. Billetter til tegneworkshop kan købes via www.natmus.dk/museerne/kongernes-jelling eller www.billet.natmus.dk.

Det er anden gang, at Kongernes Jelling sniger sig ind på Anders And-bladets sider. I september 2010 bragte bladet en historie om mystiske hændelser på Kongernes Jelling og en halskæde, der var blevet væk. Det var nok inspireret lidt af guldhornstyveriet i 2007.

Den gang var der tale om en ordinær udgave af bladet. Til ære for Donaldisterne kan vi oplyse, at der er tale om nummer 37 - 16. september 2010. Dét blad blev hurtigt udsolgt i lokalområdet, og der måtte ekstra forsyninger til, lige som samlerne måtte køre rundt til forhandlerne for at få fat i eksemplarer.

Ved den lejlighed erklærede lederen af Kongernes Jelling, Hans Ole Matthiasen sig som uforbederlig Donaldist. Han kan i øvrigt prale med, at han var med i historien i Anders And-bladet, under navnet Jens Gammelgaard. Det var i øvrigt også opsynsmanden på Kongernes Jelling, Stjepan Blazewic.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce