Annonce
Trekantområdet

Ruten er klar: Lillebælt Halvmarathon vil ned til vandet - på den jyske side

Lillebælt Halvmarathon. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Den Gamle Lillebæltsbro er som ventet tilbage på ruten til Lillebælt Halvmarathon, der melder om optimisme i forhold til antallet af deltagere. Med 3500 tilmeldte er løbet næsten 1000 foran samme tidspunkt sidste år, hvor i alt 6000 tilmeldte sig.
Annonce

Middelfart/Fredericia: Broen er tilbage, når løberne 16. maj skal ud på 21,1 kilometer for at fuldføre Lillebælt Halvmarathon 2020. Passagen af Lillebælt er ingen overraskelse, men det er så væsentlig en detalje i løbet, at vi alligevel vælger at begynde med den.

For med den jyske side tilbage i løbet får arrangørerne en række muligheder tilbage. Én af dem er at lede løberne helt ned til vandkanten ved den gamle ammoniakhavn på Fredericia-siden. Og det er en meget bevidst handling, fortæller løbsleder Mads Stryhn.

- Det vil give løberne en udsigt til Den Ny Lillebæltsbro ganske tæt på. Og sammen med oplevelsen af at løbe over den gamle bro, så passer det i hvert fald fint til løbet, siger Mads Stryhn.

I 2019 var løbet stærkt udfordret af, at det ikke var muligt at passere Lillebælt, og det gav et deltagerantal på 6000. Bedre end i 2018, hvor 5.500 løb med - men stadig langt fra de gyldne dage, hvor løbet blev udsolgt på få timer og havde 11.000 til start.

Målet for 2020 er fortsat "Flere deltagere end sidste år", og Mads Stryhn er optimistisk.

- Vi har 3.500 tilmeldte lige nu. Det er næsten 1000 flere end på samme tidspunkt sidste år. Vi har flyttet løbet nogle uger, så vi er uden om konfirmationerne. Det giver en bedre afvikling af løbet - og flere mulige deltagere, siger Mads Stryhn.

Sådan ser ruten ud til Lillebælt Halvmarathon 2020. Løbet afvikles lørdag 16. maj.
Annonce

Ikke mere gadeløb

For at kompensere den manglende bro ved sidste års løb, var en del af ruten ført ind gennem Middelfarts indre by. Sådan bliver det ikke i år.

- Vi har lavet en rute, der generer mindst muligt. Det var et svært løb at arrangere sidste år, og selv om vi bestemt får nok at se til i år også, så er det lettere, jo færre veje man skal krydse, siger løbslederen.

Som sidste år vil det også i år blive muligt at tilmelde sig en rute på 10 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce