Annonce
Billund

Ruten til enkeltstarten viser Grindsteds flotteste side

Ruten er 17 kilometer med start og slut i midtbyen. Illustration: PostNord Danmark Rundt
Det er lokale folk, som har designet ruten, der køres næste torsdag til PostNord Danmark Rundt. De har bevidst tænkt i at få vist Engsøen og Grindsteds naturskønne områder frem.
Annonce

Grindsted: Når PostNord Danmark Rundt kommer til Grindsted torsdag den 22. august for at køre enkeltstart, bliver det på en rute, som skal vise de skønne naturområder af Grindsted frem.

Det er nemlig Billund Kommune og Grindsted Cykel Motion, som har designet ruten.

- Vi har taget udgangspunkt i ruten fra Grand Fondo-løbet sidste år i Grindsted. Ruterne er ikke ens, men den ligner. Vi har så snakket om, hvad vi gerne vil vise frem, og det ser bare rigtig flot ud ude ved Engsøen, når de kommer kørende hen ad Morsbølvej-alléen. Det er vel noget af det smukkeste, vi har, siger Søren Madsen, kommunikationschef i Billund Kommune.

Vi har selvfølgelig høstet nogle erfaringer fra DM Ugen og Grand Fondo på, hvad DCU gerne vil have en enkeltstartsrute.

Søren Madsen, kommunikationschef, Billund Kommune

Annonce

Kun i Grindsted

Løbsledelsen fra Danmarks Cykle Union har selvfølgelig efterfølgende prøvekørt ruten for at godkende den, men det skete helt uden ændringer til kommunens og foreningens udkast - noget, som kun sjældent sker.

Løbet holdes kun i Grindsted. Egentlig ville de lokale arrangører gerne have ruten ud andre steder i kommunen, men det var ikke muligt. Løbsledelsen havde nemlig krav om, at ruten skulle være mellem 17-20 kilometer.

- Vi har målt op, om vi kunne nå til Grene Sande, og vi kunne desværre ikke nå derud, hvor det er flot, og så tilbage igen inden for det kilometerantal. Så skulle vi slutte i for eksempel Billund, men det ville give nogle logistiske problemer for løbet, så det ville DCU helst ikke. Det er bedst med start og mål i samme by. Vi synes så, det er oplagt, at det er i midtbyen, så vi gør noget for tilskuerne, forklarer Søren Madsen.

Annonce

Løb på Grindsted Landevej

På et stykke af ruten kører cykelrytterne på Grindsted Landevej. Det forsøgte man at komme udenom.

- Det er jo en stor vej, der giver nogle trafikudfordringer. Men der var ikke nogle gode løsninger. Så skulle rytterne ud på grusveje eller private veje. Det har så vist sig, at Danmarks Radio er ret glade for det. De kan nemlig køre med et kamera på den nye cykelsti ud til Eg og så følge rytterne helt tæt, siger Søren Madsen.

Den del af cykelstien til Eg vil således også være afspærret under løbet.

Ruten

Ruten, der køres torsdag den 22. august i Grindsted, er 17 kilometer lang.

Rytterne sendes af sted fra Torvet og cirkler rundt om byen for at komme i mål ved sygehuset på Vesterbrogade.

Der har været tradition for, at enkeltstarten afvikles som næstsidste etape, men i år køres den for første gang allerede på anden dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce