Annonce
Jelling

Rutineret frisør springer ud som selvstændig i landlige omgivelser

Dorthe Egeris Svendsen åbner Salon Egeris den 4. marts. Hun har været udlært frisør siden 2006 og bliver nu selvstændig efter en række år som bestyrer af Frisør Lyhne i Bredballe. Foto: Mette Mørk

Garagen er blevet til en frisørsalon, og rollen som bestyrer er byttet ud med titlen som selvstændig for Dorthe Egeris Svendsen. 4. marts åbner hun Salon Egeris.

Annonce

Jelling: Gåture med barnevognen blev udslagsgivende for, at Dorthe Egeris Svendsen valgte at sige sit job som bestyrer op for at blive selvstændig frisør.

Hende og manden Martins hjem ligger på Kuldbjergvej nord for Jelling, og drømmen om at blive selvstændig og åbne en salon på hjemmeadressen har været der i flere år. De seneste måneder er der gjort klar til at modtage kunder i salonen med udsigt til høns og marker.

- Sidst jeg var på barsel og gik ture, så jeg, at der faktisk kommer rigtig mange biler forbi, og hvis man ikke skulle gøre det nu, hvornår skulle man så? Nogle gange må man også tage nogle chancer og prøve nogle ting af, ellers vil man nok komme til at fortryde det, siger 34-årige Dorthe Egeris Svendsen.

Hun blev udlært frisør i 2006 og på nær et år i Grønland, hvor hun også arbejdede som frisør, har hun altid arbejdet ved Frisør Lyhne. Først i Vejle og siden som bestyrer i salonen i Bredballe.

Den nye frisørsalon ligger, hvor der tidligere var garage i hjemmet på Kuldbjergvej. Manden Martin og Dorthe Egeris Svendsen har selv lavet det meste i forbindelse med ombygningen. Foto: Mette Mørk
Annonce

Fedt at kunne se en forskel

Den nye frisørsalon, der stort set er klar til at tage imod de første kunder 4. marts, er bygget op i en tidligere garage. Den er bogstavelig talt bygget op fra grunden siden efteråret. Placeringen på samme adresse som hjemmet betyder en øget frihed.

- Jeg kan godt lide at have kollegaer, men det kan give fordele for familien, at det ligger herhjemme. Har man et hul, som der vil komme til at være, er det dejligt, man lige kan gå ind og svinge en støvsuger eller gå ind og spise aftensmad med familien, den dag jeg holder sent åbent. Det kunne jeg ikke gøre, hvis jeg havde salon i Vejle, siger Dorthe Egeris Svendsen, der sammen med sin mand har to børn på halvandet og fire år.

Hun kommer både til at tilbyde klipning for børn, herrer og damer. Det er netop variationen i jobbet og opgaverne, hun bedst kan lide ved at være frisør.

- Jeg elsker at forkæle folk og lave noget lækkert hår, og at de bare skal nyde det og slappe af. Det er altid fedt at kunne se en forskel, siger Dorthe Egeris Svendsen.

Hun viser salonen frem til en åben reception 2. marts, inden hun tager saksen i hånden 4. marts.

Der er udsigt til både høns og marker i de landlige omgivelser, hvor Dorthe Egeris Svendsen håber, at kunderne udover en klipning også kommer til at nyde en kop kaffe og udsigten fra bænken foran salonen Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce