Annoncørbetalt indhold

Ryd op i dit liv

Det er blevet trendy at rydde op, smide ud og sortere, hvis man skeler til seertallene på Netflix-hittet “Tidying Up with Marie Kondo”.

Indholdet er sponsoreret

Men hvorfor er det så vigtigt, at få styr på rodet, og hvor kan man ellers sætte ind, når det kommer til at rydde op?

Ny tankegang, nye vaner

Marie Kondo er en temmelig populær dame, hvis spidskompetence er at rydde op. Hun har hjulpet tusindvis af mennesker med at få styr på rodet gennem sin bestseller-bog “Magisk oprydning” og senest også visuelt i form af Netflix-serien “Tidying Up with Marie Kondo”. Hendes metode hedder KonMari og den går kort sagt ud på, at man skal ændre sin tankegang, før man kan høste glæden ved et ryddeligt hjem. Metoden skulle også påvirke ens tilværelse på flere niveauer, hvis man skal tro, dem der har anvendt principperne bag KonMari.

Skil dig af med ligegyldige ting

Blandt andet mener Marie Kondo at man skal gå helhjertet til værks, når man rydder op. Det nytter ikke noget, at være overfladisk, for så hober det sig lynhurtigt op igen. Desuden kan man lære, hvordan man folder sit tøj korrekt, så det er overskueligt og pladsbesparende. Et andet vigtigt element i ekspertens metode er; udsmidning. Marie Kondo mener, vi gemmer på alt for mange genstande, der ikke har betydning. Hun opfordrer os derfor til at skille os af med ting, der ikke vækker glæde. Her kunne en oplagt og bæredygtig løsning være at forære sine ting videre, hvis andre kan have glæde af dem.

Få styr på tankerne og regnskabet

At få styr på sit rod, handler også om at få styr på sit indre rod. Indre rod kan være tanker, følelser og forbindelser til andre mennesker. Indre rod kan også være forstyrrende tanker om økonomi og regnskab. Især, hvis du er selvstændig kan det være en ordentlig mundfuld at holde styr på regnskabet, og noget der kan skabe uro og rod i dit sind. Her er det en god idé at få hjælp til regnskabet. Rent fysisk kan du selv gøre meget, ved at anskaffe dig nogle gode mapper og systemer, for at holde styr på dine papirer. Marie Kondo gør meget ud af, at man skal rydde op i kategorier og huske at spørge sig selv, om hver enkelt genstand gør en glad.

Sæt pris på det du har

Marie Kondos metoder gælder i mange aspekter af livet. I langt de fleste tilfælde kan det betale sig at rydde op og smide ud. Det materialistiske forbrugersamfundet gør, at vi er blevet eksperter i at overforbruge, og den tendens er da værd at kaste et blik på i mange af livets sammenhænge. Set fra den vinkel er det ikke underligt, at Marie Kondo er blevet så populær, idet hun hjælper os med at minimere forbruget og sætte pris på det, vi har. Følger man hendes metoder, skulle man opnå højere grad af taknemlighed og harmoni i sin tilværelse - og der da ikke så tosset endda.

Indholdet er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.