Annonce
Vejle

Rygter om ny dagligvarebutik i Bredballe: Center-udvidelse lader vente på sig

Bredballe Villapark udgør det store fundament for handlen i Bredballe Center, som også har Tirsbæk Bakker som sit naturlige opland. Foto: Mette Mørk
Det kræver en lokalplan-ændring, hvis Bredballe Center skal udvides med en ekstra dagligvarebutik.

Bredballe: Vejle Kommune har ingen planer om at trække tæppet væk under butikkerne i Bredballe Center.

Tværtimod er det kommunens politik, at handlen skal samles i bydelscentrene, og det er til fordel for centre som Bredballe og Vindinggård og centerbyerne i Vejles opland.

Centret i Bredballe har i dag en Fakta og en Rema 1000, men i disse dage går snakken i lokalområdet om, at en ny dagligvarekæde har planer om at åbne en butik i centret.

Annonce

Nærmere bestemt i Rema 1000's ende af parkeringspladsen.

Kræver lokalplan-ændringer

Men planchef hos Vejle Kommune, Lars Buksti, kender ikke noget til konkrete byggeplaner i centret.

- Der har været snak om at lave en lokalplan for en ny dagligvarebutik i centret. Den eksisterende lokalplan skal i hvert fald laves om, og de (dagligvarekæderne, red.) banker alle sammen på vores dør. Så der er ingen tvivl om, at hvis vi kan levere et byggefelt i Bredballe Center, vil alle kæder, der ikke ligger derude i forvejen, gerne være med, siger Lars Buksti.

Annonce

Stikirend-drengene spørger

Det er typisk ikke dagligvarekoncernerne selv, men det planchefen kalder "stikirend-drenge" i form af udviklere, der af og til spørger forvaltningen om mulighederne for at etablere en butik i centret eller langs den trafikerede indfaldsvej til Bredballe Villapark.


Der er ingen tvivl om, at hvis vi kan levere et byggefelt i Bredballe Center, vil alle kæder, der ikke ligger derude i forvejen, gerne være med.

Lars Buksti


- Vi får jævnligt forespørgsler, for udviklerne følger med i, hvor mange nye beboere, der flytter til området, og de ved, at der er et købestærkt publikum i Bredballe, fortæller Lars Buksti.

Annonce

Centerrenovering venter stadig

Mens der endnu ingen konkrete byggeplaner er i center-området, er der andre planer på tegnebrættet.

Det har i en række år nu været ambitionen for centerforeningen og Vejle Kommune, at centeret skulle nytænkes med inspiration fra Vindinggård Center, hvor parkeringspladserne er rykket ind blandt butikkerne med kort gåafstand fra bildør til butiksdør.

Selvom byrådet har afsat penge til ny belægning i centergaden i Bredballe, er projektet ikke kommet ud af startblokken endnu.

Annonce

Corona har gjort det svært

- Byrådet har afsat penge til en opgradering af centret, og vi har haft snakke om, hvorvidt der skal et større greb til derude i forhold til, om parkeringspladsen ligger rigtigt. Men vi har ikke løst den gordiske knude endnu eller afgjort, om der bare skal ny belægning i centret, siger Lars Buksti.

Den aktuelle coronakrise har besværliggjort arbejdet med at nå frem til en beslutning.

- Coronaen har gjort det vanskeligt at mødes og for eksempel lave en workshop, forklarer planchefen, som derfor ikke kan sætte en tidsplan på den tiltrængte centerrenovering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

Forsker om Vejlegården: Politikerne var med til at forlænge konflikten ved at at blande sig. Den kunne hurtigt være blevet afgjort i arbejdsretten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce