Annonce
Vejle

Rygter om ny dagligvarebutik i Bredballe: Center-udvidelse lader vente på sig

Bredballe Villapark udgør det store fundament for handlen i Bredballe Center, som også har Tirsbæk Bakker som sit naturlige opland. Foto: Mette Mørk
Det kræver en lokalplan-ændring, hvis Bredballe Center skal udvides med en ekstra dagligvarebutik.

Bredballe: Vejle Kommune har ingen planer om at trække tæppet væk under butikkerne i Bredballe Center.

Tværtimod er det kommunens politik, at handlen skal samles i bydelscentrene, og det er til fordel for centre som Bredballe og Vindinggård og centerbyerne i Vejles opland.

Centret i Bredballe har i dag en Fakta og en Rema 1000, men i disse dage går snakken i lokalområdet om, at en ny dagligvarekæde har planer om at åbne en butik i centret.

Annonce

Nærmere bestemt i Rema 1000's ende af parkeringspladsen.

Kræver lokalplan-ændringer

Men planchef hos Vejle Kommune, Lars Buksti, kender ikke noget til konkrete byggeplaner i centret.

- Der har været snak om at lave en lokalplan for en ny dagligvarebutik i centret. Den eksisterende lokalplan skal i hvert fald laves om, og de (dagligvarekæderne, red.) banker alle sammen på vores dør. Så der er ingen tvivl om, at hvis vi kan levere et byggefelt i Bredballe Center, vil alle kæder, der ikke ligger derude i forvejen, gerne være med, siger Lars Buksti.

Annonce

Stikirend-drengene spørger

Det er typisk ikke dagligvarekoncernerne selv, men det planchefen kalder "stikirend-drenge" i form af udviklere, der af og til spørger forvaltningen om mulighederne for at etablere en butik i centret eller langs den trafikerede indfaldsvej til Bredballe Villapark.


Der er ingen tvivl om, at hvis vi kan levere et byggefelt i Bredballe Center, vil alle kæder, der ikke ligger derude i forvejen, gerne være med.

Lars Buksti


- Vi får jævnligt forespørgsler, for udviklerne følger med i, hvor mange nye beboere, der flytter til området, og de ved, at der er et købestærkt publikum i Bredballe, fortæller Lars Buksti.

Annonce

Centerrenovering venter stadig

Mens der endnu ingen konkrete byggeplaner er i center-området, er der andre planer på tegnebrættet.

Det har i en række år nu været ambitionen for centerforeningen og Vejle Kommune, at centeret skulle nytænkes med inspiration fra Vindinggård Center, hvor parkeringspladserne er rykket ind blandt butikkerne med kort gåafstand fra bildør til butiksdør.

Selvom byrådet har afsat penge til ny belægning i centergaden i Bredballe, er projektet ikke kommet ud af startblokken endnu.

Annonce

Corona har gjort det svært

- Byrådet har afsat penge til en opgradering af centret, og vi har haft snakke om, hvorvidt der skal et større greb til derude i forhold til, om parkeringspladsen ligger rigtigt. Men vi har ikke løst den gordiske knude endnu eller afgjort, om der bare skal ny belægning i centret, siger Lars Buksti.

Den aktuelle coronakrise har besværliggjort arbejdet med at nå frem til en beslutning.

- Coronaen har gjort det vanskeligt at mødes og for eksempel lave en workshop, forklarer planchefen, som derfor ikke kan sætte en tidsplan på den tiltrængte centerrenovering.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce