Annonce
Give

Rytterne skal bestige Col du Tourmalet ved DM i Give

Pressemødet i Huset blev styret af DCUs eventmanager, Jens Kasler. Hans viden om cykelsport er noget nær ubegrænset, og den blev øst ud over publikum med en hastighed, som er uvant i Give. Foto: Jim Hoff
Det skal gøres til en byfest, når der i dagene 18.-21. juni afvikles DM i landevejscykling med Give som ud- og indgangsby. I perioder bliver midtbyen kun farbar for fodgængere, men Give Cykelklub tror, alle vil synes, det er det værd.

Give: Den er langt som et ondt år, den rute de bedste herrer skal gennemkøre for at kæmpe om den dannebrogsfarvede bluse, som den danske mester må klæde sig efter DM i landevejscykling.

De skal dog ikke køre helt til Pyrenæerne, men den 215 kilometer lange rute rundt om Give er barsk, selv for sportstrænede atleter.

Især, når de på strækningen skal klare stigninger, der svarer til dem, rytterne i Tour de France må udstå for at komme over det berømte bjergpas Col du Tourmalet.

Deltagerne i DM 21. juni tager det dog i mindre bidder. Men man skal alligevel ikke undervurdere den samlede effekt af stigningerne på den rute, der torsdag blev offentliggjort på et pressemøde i Huset, lød det fra både arrangører og deltagere.

- Stigningen på Tourmalet er 2115 meter. På DM-ruten er der 2108 meter, så er der kun syv meter til forskel. Men der er stigninger på DM-ruten, der er stejlere end på Tourmalet, og der er på DM-ruten mange nedkørsler, der stiller store krav til rytterne, lød det fra en af cykelsportens kendere, eventmanager Jens Kasler fra Danmarks Cykle Union.

Vi er meget taknemmelige for den støtte, vi får fra gode sponsorer. TIL DM har vi to hovedsponsorer: Give Elementer og Dan Cake. Vi har også en stribe andre sponsorer og vi er glade for dem alle. Og der er fortsat plads til flere, der vil være med til at løfte opgaven.

Kurs Gjødsbøl, formand for Give Cykelklub

En stor byfest

Han styrede med fast hånd pressemødet, hvor hele arrangementet i forbindelse med afviklingen af de danske mesterskaber i landevejscykling blev præsenteret. Til afviklingen fik den hurtigttalende københavner god hjælp og et fornuftigt jordnært modspil af formanden for Give Cykelklub, Kurt Gjødsbøl.

Han havde flere budskaber, men det gennemgående var, at det ikke blot skal være et cykelløb med deltagelse af toppen inden for dansk landevejscykling. Det skal være en folkefest.

- Det er det, vi gør i Give: Vi skaber en fest ud af det, og vi har heldigvis mange frivillige, vi kan trække på, lød det fra Kurt Gjødsbøl.

Jens Kasler var naturligvis interesseret i at vide, hvordan en relativ lille klub som Give Cykelklub kan løfte et stor arrangement som DM i landevejscykling.

- Hvor mange frivillige skal I bruge? Bare et salg på tasken, frittede Jens Kasler.

- 400, lød det kontante svar fra Kurt Gjødsbøl.

Han forklarede, at cykelklubben selv råder over de 150.

- Og så er vi i Give gode til at støtte op om arrangementer, der gavner byen. Vi er allerede i kontakt med byens mange andre klubber og foreninger, og som jeg ser det, er der ingen problemer i at finde de resterende frivillige. Vi får også tilbud om hjælp fra vore naboklubber, lød det fra Kurt Gjødsbøl.

Annonce

Og mange byfester

Det med at skabe en byfest ud af det, er Give ikke ene om. Omegnsbyerne er også med.

I Give er cykelklubben blandt andet i gang med at arrangere et cykelløb for børnene i forbindelse med DM-dagene. "Kids Race" er arbejdstitlen, men detaljerne er endnu ikke på plads.

Der er også planer om at arrangere en form for torvedage, især i forbindelse med løbene lørdag og søndag. Her skal der være mulighed for at smage på det, Give også har at byde på.

I forbindelse med mesterskabsdagene vil der komme mange besøgende udefra, både pressefolk og turister med interesse for cykelløb.

Men Give bliver ikke ene om at gøre dagene til en slags byfestlige dage. Ikke mindst torsdag 18. juni, hvor enkeltstarterne skal gennemføres, byder andre byer ind.

Her går ruten gennem både Givskud, Kollemorten og Thyregod, inden rytterne igen lander i Give, hvor de startede. I hvert fald for de bedste herrer.

- For dem er der arrangeret en rute, der fører gennem flere af byerne i omegnen, og vi er i kontakt med folk derfra. De er ved at stable byfester på benene, lød det fra Kurt Gjødsbøl.

Fælles for alle de mange løb, der skal afvikles, er, at de starter og slutter i Give. Og at de lige runder Møllebakken et antal gange.

- Vi troede, vi var kørt forkert og var endt i en indkørsel, lød det fra cheflandstræner Anders Lund, der havde været ude at prøvekøre opløbsstrækningen.

Formanden for Give Cykelklub Kurt Gjødsbøl var et jordnært modspil til Jens Kaslers hurtigttalende fremtræden. Han sørgede for, at det hele ikke lettede fra kælderen i Huset. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Annonce