Annonce
Jelling

Så du hende på tv: Hun fandt tilbage til den gode søvn

Suuse Bredahl har gennem 10 år lidt under mangel på søvn efter at være gået ned med stress. I løbet af det sidste år er hun kommet fri af problemet. Foto: Leif Baun

Susse Bredahl har bøvlet med søvnmangel, siden hun gik ned med svær stress i december 2006. Mandag aften fortalte hun på TV 2 om kampen for søvnen

Jelling: - Jeg var tyndslidt af ikke at få sovet. Jeg har prøvet alt også medicin. Jeg begyndte at læse til psykoterapeut. Uddannelsen var absolut god og givende på mange måder, men hjalp heller ikke på min søvn. At jeg ikke kunne sove blev en vane og derefter angstprovokerende, siger hun.

Susse Bredahl er 42 år og opvokset i Jelling. Familien flyttede tilbage til Jelling i 2007, da hendes børn skulle til at begynde i skolen.

Mandag aften var hun med i et program på TV 2, der hedder "Samme tid næste år." Programmet går ud på, at en række personer forfølger deres største ønske gennem et år. For Susse Bredahl var ønsket at komme til at sove ordentligt igen og slukke for medicinforbruget.

Annonce

I et modigt øjeblik skrev jeg en ansøgning, og to timer efter havde TV 2 fat i mig. Jeg kom gennem flere castinger. Pludselig var jeg med i programmet. Og blev jeg nervøs.

Suuse Bredahl

Sovetips

Man skal erstatte tanker om, at man ikke kan sove, med tanker om at det kan man godt, for det har man jo gjort før.Effektiv søvn handler også om at tilbringe mindre tid i sengen.

Man skal ikke tage en lur om dagen, hvis det går ud over nattesøvnen.

Man skal ikke drikke kaffe lige før sengetid. En gåtur og en rolig afslutning på dagen er en fordel. Det er et mørkt og køligt soveværelse også.

Hvis den slags råd ikke hjælper, skal der professionel hjælp til.

Mandag medvirkede Susse Bredahl med sin familie i et TV 2-program, hvor hun fortalte yil studievært Cecilie Frøkjær om sin vej tilbage til den gode søvn. Foto: Per Arnesen/TV 2

Et modigt øjeblik

- Jeg begyndte at undersøge, hvad søvn handler om og kom ind på Scansleeps hjemmeside, hvor tv-programmet blev nævnt. I et modigt øjeblik skrev jeg en ansøgning, og to timer efter havde TV 2 fat i mig. Jeg kom gennem flere castinger, og pludselig var jeg med i programmet. Og blev jeg nervøs, fortæller hun.

Gennem 10 år har det fyldt meget for hende og familielivet, at hun ikke kunne sove. Det har påvirket hendes livskvalitet, energiniveau og jobkarriere.

Tilbagefald

Hun kom ind på en søvnklinik. De første resultater kom efter to-tre måneder.

- Men pres giver tilbagefald, og først i marts i år var jeg dér, hvor jeg troede på det. Det er en hård kur, der kræver én ved din side. Hvis det går godt, så er det noget, man bliver færdig med. Men der vil altid være et sårbart punkt. Det skal man lære at acceptere. Jeg er ikke bange for manglende søvn længere, siger hun.

De ting, hun har været igennem, har fået følger for hendes valg af erhverv. Susse Bredahl arbejdede som koordinerende i ungdomsuddannelse og vejledning. Den stilling sagde hun op 1. oktober.

Hun skal i stedet arbejde som søvnterapeut hos Scansleep, der snart åbner en klinik i Slagteriets Udviklingspark i Vejle, hvor hun skal have samtaler med klienter med sovebesvær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Uaktuelle informationstavler fjernes

Annonce