Annonce
Vejle

Så er den gal igen: Vesterbrogade spærret på grund af vand

Mandag stod der vand i begge vestgående vejbaner på Vesterbrogade. Fredag morgen var den gal igen, og det gav forsinkelser i morgentrafikken. Foto: Mette Mørk
Vesterbrogade spærret fredag morgen, da vandet igen fylder de vestvendte kørebaner. Det kræver et større opgravningsarbejde i krydset at løse det gentagne problem.

Vejle: Den vedvarende nedbør fortsætter med at skabe trafikale problemer i Vejle.

Omkring klokken 22 torsdag begyndte regnvandet igen at løbe op ad vejristene på Vesterbrogade ved krydset til Vedelsgade, hvor vandet oversvømmede de to vejbaner med trafik i vestlige retning.

Klokken 8 fredag er de to vejbaner fortsat spærret på grund af oversvømmelsen, og derfor bliver bilisterne ledt af en omkørsel via Gormsgade. Det resulterer i massive køer i morgentrafikken.

Hos Vejle Kommunes højvandsvagt håber Annette Bonde, at vandstanden i Omløbsåen, der løber gennem midtbyen, vil falde så meget i løbet af formiddagen, at den ene af de to vejbaner vil være farbar igen.

Problemet er, at vi igen har fået megen nedbør, så vandet står højt i Omløbsåen. Når det er tilfældet, bliver det presset tilbage, og så kan det kun løbe ud et sted, og det er via vejristene.

Annette Bonde, højvandsvagt i Vejle Kommune

Vandet presses tilbage

- Problemet er, at vi igen har fået megen nedbør, så vandet står højt i Omløbsåen. Når det er tilfældet, bliver det presset tilbage, og så kan det kun løbe ud et sted, og det er via vejristene, fortæller Annette Bonde.

Når vandet løber ud på Vesterbrogade langs Abelones Plads skyldes det, at den del af vejen ligger som det laveste punkt blandt områdets mange vejriste, og så lægger vandet sig på kørebanen som en sø, som det også var tilfældet søndag og mandag.

Vesterbrogade har nu gentagne gange været oversvømmet. Er der noget I kan gøre for at løse problemet?

- Det er noget, vi drøfter netop nu, og det kan løses ved at sætte nogle store kontraklapper ned i rørene, hvor vandet løber ud. Men det er ikke noget, der lige kan klares på en uge, og det koster mere end 50.000 kroner, fortæller højvandsvagten.

Annonce

Klap i et kæmpe rør

Løsningen ligger i jorden under vejbanerne, hvor vandet løber i tre store rør på tværs af det store lyskryds, hvor Vesterbrogade møder Vedelsgade.

- Der er tale om tre kæmpe store rør, og vejristene er koblet på det ene af dem. Hvis vi skal ned og sætte store kontraklapper i det, skal vi grave op midt i krydset, og det er et større projekt. Da der er mulighed for at lave en kort omkørsel ad Gormsgade, må vi indtil videre leve med de mindre oversvømmelser, der ind imellem er på Vesterbrogade, siger Annette Bonde.

Fredag morgen havde Vejle Kommune igen spærret de to vestvendte kørebaner ved Abelones Plads. Foto: Jørgen Flindt
Annonce

Hold din vejrist ren

Hun har en opfodring til Vejles husejere og lejere, når først vandet falder og begynder at true vejbanerne.

- Forleden løb vandet fra Vesterbrogade og ned i Vedelsgade til Tønnesgade, men det havde en stor effekt, at vi holdt vejristene rene. Derfor vil vi gerne bede folk hjælpe med at at holde deres egen vejrist ren. Tag en kost og fej det væk, der ligger på vejristen og tag gerne naboens vejrist med. Det handler om, at vejristene altid skal være fri, siger Annette Bonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce