Annonce
forside

Så er den igen gal: Sprayer graffiti på både facader og parkerede biler

Kaltoft El havde selv held til at fjerne graffitien med knofedt og vådservietter. Firmaet har da heller ikke meldt sagen til politiet, fortæller Hanne Kaltoft. Privatfoto

Biler og facader i Vejles midtby bliver i disse dage bemalet med underlige udtryk som "KDS", "KMGE" og "NSH".

Vejle: Det har i denne uge skabt stor irritation blandt rigtig mange borgere i Vejle, at graffiti-malere flere steder på bygningernes facader og ikke mindst på parkerede biler har efterladt deres såkaldte tags.

Underlige bogstavsammensætninger som "KDS", "KMGE" og "NSH" er blevet påtegnet døre, vinduer, mure og biler, og nu står mange borgere tilbage med rengøringsopgaven for det svineri, som andre har forårsaget.

Det gælder blandt andet Kaltoft El, som onsdag morgen kunne konstatere, at én af deres biler, der holdt parkeret i midtbyen, var blevet udsat for hærværket.

- Det er rigtig træls, sagt på godt jysk, siger Hanne Kaltoft.

- Heldigvis kunne vi tage det af med nogle renseservietter og knofedt. Men det er da ikke noget, vi synes er særlig sjovt.

Hanne Kaltoft slog et billede op af firmaets varebil på Facebook i gruppen "Det sker i Vejle", efter at Sanne Gelbjeg fra Karinas Blomster havde lavet et opslag med billeder af sin varebil. Den var blevet overmalet med graffiti natten til onsdag. Som kommentar til billederne skrev Sanne Gelbjerg: "Jeg håber at der er nogle forældre, der tager en alvorlig snak med deres unge mennesker."

Annonce

De skal findes og stoppes, og det kan vi i den grad hjælpe politiet med. De opfordrer os alle til at anmelde graffitihærværket lige så snart og hver gang, vi oplever det.

Marianne Jeppesen, citychef, i henvendelse til Vejles butiksliv

Opslaget har fået adskillige kommentarer fra folk, der har set lignende graffiti på biler på Vestbanevej, samt døre og facader i gågaden, i Odinsgade, Tønnesgade og Ågade.

Og hos City Vejle har citychef Marianne Jeppesen opfordret til, at foreningens medlemmer tager affære:

"De skal findes og stoppes, og det kan vi i den grad hjælpe politiet med. Vi har talt med Vejle Politi, der opfordrer os alle til at anmelde graffitihærværket lige så snart og hver gang, vi oplever det, "skriver Marianne Jeppesen til medlemmerne.

Samtidig beder hun dem om at fjerne graffitien så hurtigt som muligt.

"De, der laver hærværket, finder glæde i at udstille deres tags, så væk med det."

Politiet er meget opmærksomt

Kaltoft El har ikke meldt hærværket til poltiet, men det er der flere andre, der har gjort, bekræfter politikommissær Mads Højen fra Patruljecenter Midt.

- Vi har modtaget nogle anmeldelser omkring graffiti, så vi er meget opmærksomme på det og er i gang med efterforskningen, siger politikommissæren.

Fordi der er tale om en igangværende efterforskning, ønsker han ikke udtale sig yderligere.

Derfor vil han heller ikke be- eller afkræfte udtalelsen fra Vejle Kommunes SSP-leder, Helle Brynaa, som til P4 Trekanten har udtalt, at der er tale om en gruppe af cirka fem unge mænd, som står bag graffitien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce