Annonce
Give

Så er "Det gamle Bageri" klar til at slå underholdende brød op

Pletskud bliver det langt fra hver gang. Men Bruno Jensen og Ove Pedersen hænger i og ved, nogle nok går mere op i resultatet end i hyggen. Men for dem er det hyggen, der tæller, når "Hyggeklubben" arrangerer dartspil. Foto: Børge Larsen
Der er officiel indvielse lørdag 8. august mellem klokken 11 og 14. Men "Hyggeklubben" har allerede prøvekørt faciliteterne. De er til UG med kryds og slange.
Annonce

Thyregod: Det har været værd at vente på.

Det synes i hvert fald folkene bag byens og egnens nye klub  "Det gamle Bageri". Som navnet antyder får klubben sine faste lokaler i det gamle bageri på Grundtvigs Plads på hjørnet af Ibsensvej og Borgergade.

Det er de lokaler, der nu er sat i stand og klar til den store indvielse lørdag 8. august. De har været klar i et stykke tid, men en kombination af carona-restriktioner og sommerferieafvikling har skubbet den officielle indvielse til 8. august.

- Vi må erkende, at vi kom lidt langsomt ud af starthullerne. Nu er der et års tid siden, vi holdt det første møde for at finde ud af, om der var interesse for en sådan klub. Det var der overvældende interesse for, men arbejdet med at sætte det gamle bageri i stand trak lidt ud, fortæller Ove Pedersen, der er næstformand i "Det gamle Bageri".

Hele arbejdet med at renovere og ombygge bageriet er foretaget af frivillige. Grunden til at man ikke kom i gang med det samme kan bedst forklares med usikkerhed. Ingen vidste lige hvor og hvordan man skulle starte.

Annonce

Sponsorer og frivillige

Men da det først var klarlagt forløb arbejdej stille og roligt. I alt har et sted mellem 35 og 40 frivillige været i gang. Og det er ifølge klubbens formand Bruno Jensen gået som en leg.

- Da der først kom skred i tingene, gik det nemt. For eksempel manglede vi en murer, så vi lavede et opslag på vores facebookside og straks var der 12, der tilbød hjælp. Sådan har det været hele vejen igennem, siger Bruno Jensen.

Men brugen af de mange frivillige har ikke betydet, at der er blevet gået på kompromis med sikkerheden og reglerne. Lokale virksomheder har også været meget rundhåndede med støtte op om klubben. De har sendt autoriserede vvs-folk og elektrikere, men "glemt" at sende regningen. Det  har været deres måde at sponsorere klubben på.

- Det er vi selvfølgelig også meget taknemmelige for. Lige som vi er det for den økonomiske støtte fra Den Jyske Sparekasse, Nordeafonden og Velux, lyder det fra formanden og næstformanden.

En mere officiel tak for støtten vil blive overbragt til den officielle indvielse 8. august

Annonce

Medlemsstyring

Både sponsorer og frivillige få en særskilt invitation til begivendheden. Men resten af byen er skam også inviteret til at være med. For klubben vil gerne vise de nye lokaler frem og ikke mindst vi de gerne fortælle om de muligheder, et medlemskab af klubben giver den enkelte.

Den officiele del er fra klokken 11 til 14. Men resten af eftermiddagen er lokalerne også åbne, det sørger "Hyggeklubben" for.

Ikke at klubben har et fuldstændigt overblik over de aktiviteter, der kan finde sted i "Det gamle Bageri". For der bliver i høj grad tale om medlemsbårne aktiviteter.


Lokale virksomheder har sendt autoriserede vvs-folk og elektrikere, men "glemt" at sende regningen. Det har været deres måde at sponsorere klubben på.

Bruno Jensen og Ove Pedersen


- Alle er helt på det rene med, at det afhænger af medlemmerne selv, hvad der kommer i gang af aktiviteterne. Strukturen er tilrettelagt sådan, at generalforsamlingen valgte en bestyrelse, men det bliver en lang række underudvalg, der skal stå for aktiviteterne, siger Ove Petersen.

Og i princippet kan nye aktiviteter opstå spontant. Hvis fire - fem medlemmer finder sammen om at starte en skakturnering, så kan det lade sig gøre. De skal blot selv sørge for, at skakfolkene kan komme ind og sørge for at tage vagttjansen og oprydning.

Men nogle aktiviteter er planlagt af bestyrelsen. Eksempelvis vil man på tirsdage forsøge at sætte gang i underafdelingmed terningespillet Balut. Torsdag har en gruppe kvinder meldt sig til at starte en anden underafdeling.

Der er også allerede tre foredrag på planlægningsskemaet. Et af dem er med håndboldspilleren Jesper Søndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce