Annonce
Give

Så er det Thyregods tur til at feste igennem

Der er bais for mange gode fangster, når der torsdag er fiskekonkurrence ved VesterMølle i forbindelse med Thyregiod dage. Den bedste historier er om de fisk, der smutter i sidste øjeblik. Arkivfoto: Jim Hoff

Alt er gjort klart til at gøre Thyregod-dagene ekstra gode. Der er nye indslag. Men foreningsmessen fik ikke genvalg.

Thyregod: I Thyregod forstår de at feste. Som den største af landsbyerne i den gamle Give Kommune, centerbyen fraregnet, er det da også her, mængden af aktiviteter er størst.

Mængden er så stor, at man i år tyvstartede tirsdag aften med et orienteringsløb i selve byen. Der var start ved hallen klokken 19 og løbet var på forhånd solgt som "ikke sværere end at alle kan være med". Løbet var arrangeret i samarbejde med OK Gorm fra Jelling.

Ellers er det torsdag, fredag og ikke mindst lørdag de store festslag slås. Mange ting er så store traditioner, at de går igen år efter år.

Men der også plads til eksperimenter. Falder de heldigt ud, kan de udvikle sig til traditioner. Hvis ikke, får de kun en enkelt chance.

Det gælder for eksempel foreningsmessen, der blev lanceret sidste år. Den fik i første omgang hæderlig omtale og en gentagelse blev luftet.

Såden bliver det dog ikke. Som formanden for Thyregod Vester Borgerforening Jens Erik Svane forsigtigt udtrykte sig for et år siden, da en gentagelse var på tale:

- Nu skal vi lige have evalueret med foreningerne først og høre om deres oplevelse af dagen.

Annonce

Lørdagens Program

Kl. 8.00 - Morgensang i festteltet eller udendørsKl. 8:30 - Gratis kaffe og rundstykker i festteltetKl. 8:00 - Gratis boder (garagesalg/børneboder) må opstilles på vejen ned mod hallen. Slutter kl. 16:00Kl. 9:00-11:30 - Thyregod Skole holder åbent: Kom og se skolens faciliteter, og gå på opdagelseblandt de mange ting alle klasserne har forberedtkl. 10.00 -14.00 LCD laver "garagesalg" på pladsenKl. 12:00 -Frokost i festteltet,med bl.a. sild og leverpostej. Voksne 10 kr/børn gratis.Kl. 13:00-16:00 -Forskellige turneringskampe på stadion. FREM Thyregod arrangerer bl.a. gadefodbold.Stil med et hold fra din gade, og kæmp mod de andre hold...Kl. 18:00 -Festaften med live-musik -"Mix of Music" -i teltet.Medbring selv tallerkener og service. Borgerforeningen sælger drikkevarerne.Menu: Kalveculotte, fyldt svinemørbrad, flødekartofler, ristede kartofler, to slagssalat og flutes. Til børnene: frikadeller, kyllingespyd, pasta og grønt

Et nyt indslag sidste år var "Åben skole". Det var så stor en succes, at der er genvalg i år. Skolen er åben lørdag mellem klokken 9 og 11.30. Arkivfoto: Jim Hoff

Er det løgn?

Den evaluering faldt ikke ud, så aktiviteten bliver gentaget.

Det gør til gengæld en anden relativ ny aktivitet: De åbne døre på Plejecenter Sandbjerg.

I et par år har der i forbindelse med Thyregod dagene været et eftermiddagsarrangement på plejecenteret. Det bliver gentaget fredag fra klokken 14.30 til 17. Her er der åbent for besøg og hygge for alle. Der er også hoppeborge og de er ikke forbeholdt de yngste.

Fredag aften er helliget festteltet ved hallen. Her afvikles den i lokalområdet verdensberømte turnering i "Thyregod Løgn". Det er en rafleturnering og ikke et spørgsmål om hvem, der kan de bedste lystfiskerhistorier.

Dem kan man ellers få inspiration til torsdag aften, hvor festen virkelig kommer i gang. Det gør den blandt andet med fiskekonkurrencen ved Vester Mølle. Her er der opstilling fra klokken 18.

Den store fest

Der kåres vindere for både første fisk, største fisk og flest fangede fisk. Vinder man ikke, kan man sikkert fortælle om den store fisk, der hoppede af krogen lige inden den var landet. Men den gør sig ikke ved "Thyregod Løgn".

Ved Vester Mølle og Rørbæk Sø udfolder der sig torsdag aften flere aktiviteter. Der er gå og løbeture rundt om søen. Og i år kan man som noget nyt også prøve at køre søen rundt på mountainbike.

Lørdag kulminerer festen med den "Store Thyregoddag". Her starter man klokken 8 med morgensang. Afhængig af vejret er det enten udendørs eller inde i festteltet. Normalt er det i kirken, men den er under renovering.

Dagen igennem er der en lang række aktiviteter med en blanding af sport, underholdning og loppemarkeder. Blandt andet en konkurrence mellem tre kendte thyregodborgere.

Det hele kulminerer med en stor fest lørdag aften.

Og som noget nyt er der oprydning for alle søndag fra klokken 10. Det er en gratis aktivitet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Er du træt af private p-vagter? Kommunens p-vagter har venlige postkort med i tasken

Annonce