Annonce
Kultur

Så er præste-kabalen i Hedensted gået op: Der er sat navn på to nye sognepræster

Så er præste-kabalen i Hedensted og St. Dalby kirker gået op med ansættelsen af to nye sognepræster, der tiltræder i deres nye embeder 1. februar. Arkivfoto
Efter et 2021 med farvel til hele to fastansatte sognepræster, der ønskede at søge andre græsgange, lysner det nu i forhold til at få præstekabalen til at gå op i Hedensted Sogn. Pr. 1. februar tiltræder to nye ansigter nemlig i de to ledige præsteembeder.

Hedensted: Så er afløserne for Thea Køllgaard Olsen, Morten Seindal Krabbe og Tabitha Flyger, der alle tre forlod deres faste præsteembeder i Hedensted Sogn indenfor blot halvandet år, fundet.

Sognepræst Helene Hay tiltrådte for alvor i sin stilling efter endt barsel i juli 2021, og nu er de to sidste ansigter i præste-kabalen i Hedensted og St. Dalby kirker fundet. Den ene er faktisk et relativt kendt ansigt i sognet, idet sognepræst Annemette Hou Nielsen fra Aarhus får konverteret sit 2021-vikariat til en fast stilling med virkning fra 1. februar.

Kabalen går op med ansættelsen af den nyuddannede præst, Michael Olesen Høj, som skal ordineres i Haderslev Domkirke tirsdag 1. februar. Det vil sige samme dag, som han tiltræder sit nye embede.

Annonce

Liv i præsteboligen

Michael Olesen Høj flytter om kort tid sammen med sin familie ind i præsteboligen på Lysagervænget i Hedensted, mens Annemette Hou Nielsen bliver boende i Aarhus, da der ikke er knyttet bopælspligt til hendes stilling.

Annemette Hou Nielsen har været vikar i Hedensted Kirke og bliver nu fastansat. Privatfoto

Formanden for menighedsrådet, Kjell Palmelund Laursen, glæder sig over de to nyansættelser.

- Vi tror på, det bliver rigtig godt. Med de to nye ansigter står vi med et ungt præste-hold, som vi håber at kunne holde på i mange år fremover. Vi trænger også til noget stabilitet oven på lidt for mange opsigelser indenfor en kort tidsperiode, siger formanden.

Annonce

Indsættes 6. februar

Der vil være indsættelsesgudstjeneste i begge sognets kirker søndag 6. februar - og reception i kirkecenteret efter gudstjenesten i Hedensted Kirke.

Vi tror på det bliver rigtig godt. Med de to nye ansigter står vi med et ungt præste-hold, som vi håber at kunne holde på i mange år fremover.

Kjell Palmelund Laursen, formand for menighedsrådet i Hedensted Sogn

Man har faktisk mulighed for at hilse på Michael Olesen Høj allerede 1. februar kl. 19. Her skal han som allerede nævnt ordineres i Haderslev Domkirke, og menighedsrådet arrangerer bustur for dem, der kunne have lyst til at deltage i ordinationen. Tilmelding til turen kan ske ved henvendelse til Kirkecenteret senest 25. januar.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Kultur

Prisfest for foreningsliv udvides med kultur: Nu kan du indstille dine kandidater

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce