Annonce
Børkop

Så gik det galt igen: Sommerhusområde oversvømmet for anden gang på en uge

Vandet trængte sig også hen til Fjordvej. Foto: Jørgen Flindt

Selvom 2019 kun er lidt over en uge gammel, er et sommerhusområde i Høll blevet oversvømmet to gange i år. Grundejerforening opfordrer til hurtig handling.

Høll: Vandstanden i Vejle Fjord toppede natten mellem tirsdag og onsdag med 125 centimeter over daglig vande, og det var længe nok til, at et del af sommerhusområdet ved Høll blev oversvømmet.

For anden gang på bare en uge.

Også denne gang var det sommerhuse nær stranden ved Høllsminde og Sommerstien, som fik vand. Igen gik det, de fleste steder, mest ud over haverne, da mange huse er bygget over niveau.

En arbejdsgruppe, bestående af sommerhusejere og Vejle Kommune, er i fuld gang med at finde løsninger på klimasikring af området, men det står lige for tiden i en afventende position, for en mulig sluseløsning skal ske ske i samarbejde med Fredericia Kommune.

- Vi afventer, men vi har ikke tid til at afvente meget mere. Det er, som jeg kan forstå det, to 20-års-hændelser som er fundet sted indenfor en uge. Vi kan jo ikke blive ved på den her måde. Der skal gøres noget, og vi som grundejerforening kan kun støtte og bakke op omkring det arbejde, som arbejdsgruppen står bag, siger Egon Sørensen, der er formand for Grundejerforeningen for Hvidbjerg, Høll og Mørkholt.

Annonce
I den sorte nat kom vandet atter engang og oversvømmede et område af Høllsmindevej, Sommerstien og Fjordvej. De fleste sommerhuse slap dog for at få vand ind i husene, da de ligger lidt hævet. Foto: Jørgen Flindt

Kan ske igen

Han håber, at det er sidste gang denne vinter, at der kommer stormflod. Men han ved også, at det er der bestemt ingen garanti for.

Og hvad vil så ske, hvis der vil være tale om endnu højere vandstand? Hvis nu der eksempelvis var tale om noget voldsommere 100-års-hændelse.

- Så vil vandet stå noget højere, og en større dele af området vil blive ramt. Det er slemt nok for de sommerhuse, der er blevet ramt nu her. Vi skal ganske enkelt bare helst undgå, det her sker, siger han.

Og det er der flere grunde til.

- Et er alt det vand, der gør skade her og nu, men det er også et spørgsmål om, hvilken betydning det får for værdien af vores huse og vores område, hvis der ikke sker noget siger Egon Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce