Annonce
Vejle

Så kører Vejles gratis turistbus - skal du med?

På lørdag kan de førte turister benytte den shuttlebus, der kører fra Vejle Trafikcenter første gang klokken ni. Tre gange dagligt kører bussen frem til og med søndag 11. august. Illustration: VisitVejle
Det bliver ingen oplevelsestur med guider, når Vejle får sin første gratis turistbus, der fra lørdag kører fra Vejle til blandt andet Kongernes Jelling, Givskud Zoo og Legoland.

Vejle: Det bliver uden engelsktalende guider, høretelefoner og digitale info-skærme, når Vejle Kommune inviterer de første turister med ombord på en gratis shuttlebus til områdets attraktioner.

Byrådet valgte i efteråret at bevilge penge til en turistbus, og den kører første gang på lørdag 29. juni og hver eneste dag seks uger frem.

Tre gange om dagen går turen fra Vejle via Jelling, Givskud Zoo, Riis og Give til Legoland og Randbøldal Camping og tilbage ad samme rute. Men det bliver ikke en sightseeingbus, som vi kender det fra storbyerne.

- Vi har vurderet, om det skulle være en oplevelsesrute eller en turistservice, hvor vi transporterer folk rundt fra overnatningsteder til de forskellige attraktioner. Vi har mange børnefamilier, og vi vurderer, at de primært har behov for at blive transporteret. De har ikke samme behov for at blive guidet og fået fortalt, hvor vi kører henne. De er primært interesseret i at komme rundt, og vi udleverer skriftligt turistmateriale til dem, der kommer ombord, siger Vejle Kommunes erhvervs- og turismechef, Morten Damgaard.

Annonce

Her kører turistbussen

For første gang i Vejle Kommunes historie kan turister fra lørdag og seks uger frem gratis og dagligt tage bussen mellem Vejle og en stribe af områdets attraktioner.

Ruten er: Vejle Trafikcenter - DGI Huset - Danhostel Vejle - Fårup Sø - Kongernes Jelling - Givskud Zoo - Riis Feriepark - Give St. - Legoland/Lalandia - Randbøldal Camping.

Der er afgang fra Vejle Trafikcenter tre gange om dagen, klokken 9, 13 og 17, mens bussen kører den modsatte vej fra Randbøldal Camping klokken 10.35, 14.35 og 18.35.

Kan nå tre runder per dag

Han sammenligner bussen med ordninger, som blandt andet kendes fra De Kanariske Øer. Her kører en bus rundt og samler folk op ved hoteller og kører dem rundt til to-tre forskellige attraktioner, hvor man kan springe af og på bussen.

I Vejle kører den gratis bus dog ikke fra hotel til hotel for at samle folk op. Her kan man komme på bussen på trafikcentret eller ved DGI Huset.

- Der vil gå for meget tid med at samle folk op rundt ved de forskellige overnatningssteder. Vi går efter, at en runde højest må tage tre timer, så bussen kan køre tre runder per dag. Samtidig er der også noget sikkerhedsmæssigt i det fra Sydtrafiks side, så chaufførerne ikke skal bakke så meget, siger Morten Damgaard.

Vejle er for lille

Vejle Kommune betaler Sydtrafik 225.000 kroner for leje af bussen, mens det koster 80.000 kroner at få den pakket ind i folie, så den ligner en turistbus. Pengene går også til trykning af brochurer og såkaldte roll-up-plakater, der ligger og står på de lokale overnatningssteder og attraktioner.

Da byrådet i efteråret bevilgede pengene, forestillede borgmester Jens Ejner Christensen (V), at bussen også kunne køre rundt mellem Vejles bynære attraktioner som Fjordenhus, Bølgen og midtbyens museer. Men det har turismechefen valgt fra, blandt andet fordi stadig flere turister kommer til byen uden bil. Det skyldes især, at flere lander i Billund Lufthavn, da antallet af turister fra lande som Spanien, Italien, England og Kina stiger.

- Vi oplever også, at folk bevæger sig ret problemløst rundt i Vejle. Der er halvanden kilometer fra centrum og ud til Fjordenhus og 500 meter til kulturmuseet, og det kan rigeligt nås til fods. Skal det være en sightseeingbus, kræver det en større geografi at køre i, siger turistchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Uaktuelle informationstavler fjernes

Annonce