Annonce
Give

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til byen

Lykkeliga kommer til Give takket være Olivia Andreasen og Emma Strandgaard Laursen, der bliver Give Håndboldklubs tovholdere på håndboldprojektet. Foto: Jim Hoff
Emma Strandgaard Laursen og Olivia Andreasen har begge en bred pædagogisk og håndboldmæssig baggrund, og netop de to lokale ildsjæle kommer til at stå i spidsen for Give Håndboldklubs nyeste fritidstilbud, Lykkeliga.

GIVE: I løbet af et par uger går Give Håndboldklub i gang med klubbens nyeste tiltag, Lykkeliga. Et koncept, der henvender sig til børn i alderen 6-15 med et fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Lykkeligaen blev etableret i foråret 2017 af den tidligere danske landsholdsspiller Rikke Nielsen, og i dag har Lykkeliga mere end 1200 spillere fordelt i 70 klubber.

Såvel Olivia Andreasen som Emma Strandgaard Laursen har længe været opsat på at få konceptet integreret i Give Håndboldklub, og efter en god dialog med både håndboldbestyrelsen og Rikke Nielsen er vejen banet for håndboldkonceptet.

Annonce

En klub for alle

- Det er en rigtig fin gren for os at få ind i klubben. Vi vil rigtig gerne signalere, at vi er klub for alle og med Lykkeliga-tiltaget får vi i høj grad vist netop dette. Jeg har altid syntes at Rikke Nielsens Lykkeliga-koncept er rigtig godt, og jeg glæder mig til, at vi får det op at stå her i Give Håndboldklub, siger klubbens formand Henrik Henriksen.

Han sender i den forbindelse et stort skulderkap til Emma Strandgaard Laursen og Olivia Andresen for at tage initiativ og ansvar i forhold til at stå i spidsen for Lykkeliga i Give.

- De er to dygtige repræsentanter og tovholdere på det her projekt, og jeg er sikker på, at de nok skal få det her op at køre. Naturligvis skal de have nogle hjælpere, men de har begge et stort netværk i håndboldverdenen, så det skal de nok lykkes med. Vi glæder os virkelig meget her i klubben over, at blive en del af Lykkelige og er meget fortrøstningsfulde i forhold til, at det bliver en succes.

Annonce

Håndboldpiger med pædagogisk flair

Olivia Andreasen er lærerstuderende, men arbejder i år som specialpædagogisk konsulent i skoleregi, og Emma Strandgaard Laursen har fire års erfaring indenfor specialskole- og bostedsverdenen.

Det er en rigtig fin gren for os at få ind i klubben. Vi vil rigtig gerne signalere, at vi er klub for alle og med Lykkeliga-tiltaget får vi i høj grad vist netop dette

Henrik Henriksen, formand Give Håndboldklub

De har også begge to en rigtig solid baggrund i håndboldverdenen, hvor de begge har været spillere og de seneste år fungeret som trænere i Give Håndboldklub.

- Vi brænder begge to for det her projekt og har ønsket at få Lykkeliga i gang i Give i længere tid. Vi mener bestemt, at der her i området er behov for et koncept, der tilbyder de børn, der ikke passer ind i de traditionelle håndboldklubber, et sted at være, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang lyder det enstemmigt fra de to håndboldpiger med de fine pædagogiske kvaliteter.

Annonce

Ligger under eliteafdelingen

Og i gang kommer det hele onsdag 13. oktober klokken 17.30 i Ikærhallen, hvor Give Håndboldklub i samarbejde med Rikke Nielsen inviterer bredt ind til alle interesserede til et informationsmøde, hvor Rikke Nielsen og Emma og Olivia vil fortælle om konceptet.

- Vi har i forvejen været i gang med at kontakte relevante institutioner og skoler, eksempelvis Skovagerskolen i Jelling og Elkjærskolen i Grønbjerg, der har en specialeklasseafdeling. Derudover har vi andre muligheder, som vi skal have gang i. Og så er vi vildt glade for, at klubben bakker op om det her projekt. Vi er jo kommet ind under Eliteafdelingen, fordi man her har ressourcerne til at tage sig godt af os. Breddeafdelingen har rigeligt at se til i forvejen, og vi synes da også, at det sender et flot signal, at klubben gør os til en del af deres eliteafdeling, siger Emma og Olivia.

Lykkeliga har i dag mere end 1200 spillere fordelt i 70 klubber. LykkeLiga kulminerer årligt i en stor turnering, LykkeCup, hvor holdene spiller mod hinanden. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

Drømmer om 20-30 spillere

Det er målet, at man kan få gang i omkring 10 spillere her i indledningen, og dette tal må så over tid gerne vokse til 20-30 stykker.

- Vi er meget spændte på det her og håber virkelig, at der dukker nogle børn og forældre op, så vi kan komme i gang. Det med forældreopbakningen er meget vigtig for denne målgruppe, og der er også fort vores side lagt op til, at forældrene generelt er tilstede under træningen, siger Olivia og Emma.

Rikke Nielsen, der selv har et barn, der er med på et Lykkeligahold, er glad for, at der nu åbner en 'filial' af hendes hjertebarn i Give.

- Jeg elsker bare, at man også i Give vil med i vores idealistiske fællesskab. Vi glæder os rigtig meget til at byde Give Håndboldklub og Emma og Olivia velkommen her i Lykkeligaen, udtaler Rikke Nielsen.

Har man spørgsmål, eller er man i tvivl om noget, kan man kontakte Emma Strandgaard Lauersen på 28 44 06 91 eller Olivia Andreasen på 27 89 03 08.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Hedensted For abonnenter

Hedensted frygtes overset i kommende uddannelses-udspil: Langt mindre byer står til at få gymnasier

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce