Annonce
Vejle

Monopol-Mads var på besøg i Skyttehushaven: Så meget har kommunen brugt på kendisser i juni

Mads Steffensen har været i Vejle tidligere med sit monopol - tilbage i foråret 2018 som et led i programmets faste turné rundt i Danmark. Dengang var scenen Vejle Musikteater og Søren Rasted, Ida Auken og Jan Gintberg monopolisterne. Arkivfoto: Søren Gylling
Mads Steffensen, Steffen Gram, Anders Morgenthaler og Bob Woodward har alle lagt vejen forbi Vejle de seneste uger - og det har ikke været gratis for skatteborgerne.
Annonce

Vejle: Kendisserne har nærmest stået i kø for at komme på scenen i Vejle den seneste måned - og det har kostet kroner.

Avisen har bedt om en opgørelse over udgifterne, og de viser eksempelvis, at Vejle Kommune betalte 57.150 kroner for at få DR's Mads Steffensen til at stå for en særlig "Mads & Monopolet" i Skyttehushaven. Anledningen var en fest for 3000 kommunalt ansatte, og her underholdt Mads Steffensen forsamlingen.

En anden DR-medarbejder, Steffen Gram, var et par uger tidligere forbi Vejles Folkemøde. Her fortalte han om journalist-ikonet Bob Woodward og hans bog om præsident Trump. Prisen lød på 17.239 kroner betalt af Vejle Bibliotekerne, der stod for arrangementet.

Det er helt fint at bruge penge på personalets trivsel - bare vi også sørger for ordentlige arbejdsforhold i det daglige. Og folkemøde og Bob Woodward er vel ikke det værste, vi kan bruge penge på.

Lone Myrhøj, SF's gruppeformand i Vejle Byråd

Annonce

Mulighed for selfies

Anledningen til Steffen Grams foredrag var, at Bob Woodward samme aften optrådte i Vejle Musikteater - og den begivenhed udløste flere kommunale udgifter. På forhånd havde kommunen købt 95 almindelige billetter til arrangementet. De løb op i 55.100 kroner.

Dertil kom 55 såkaldte "Meet'n Greet"-billetter, der blandt andet gav indehaverne mulighed for at få taget en selfie med den amerikanske reporter. De eksklusive tillægsbilletter kostede 13.200 kroner. Oven i det havde kommunen valgt at give et tilskud på 18.750 kroner til billetter, som blev købt af lokale uddannelsesinstitutioner. Ifølge kommunens oplysninger benyttede blandt andet gymnasierne sig af muligheden. Dermed løb den samlede betaling til billetter op i 87.050 kroner.

Udgifterne i forbindelse med Woodwards besøg stoppede ikke der. De inviterede gæster havde mulighed for at deltage i en reception, der endte med en regning på 26.650 kroner.

Annonce

Med i budgettet

Sidste kendis på den liste, avisen har bedt om priser på, er tegner og klimadebattør Anders Morgenthaler. Akkurat som Steffen Gram var han en del af Vejles Folkemøde og fik 15.000 kroner for ulejligheden.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) er klar til at forsvare udgifterne:

- Når det gælder Mads Steffensen, kom pengene jo fra den cirka en million kroner, vi årligt afsætter til at øge trivslen hos personalet. Og som jeg har forstået det, har vores Hovedmed (samarbejdsudvalg, red.) været med til at sammensætte programmet.

Pengene til foredragsholderne på Vejles Folkemøde kommer fra det budget, der på forhånd var sat af til de to dages arrangementer, påpeger borgmesteren:

- De går altså ikke fra andre ting, siger Jens Ejner Christensen.

Helt overordnet mener borgmesteren, at det er i orden at bruge skattekroner på arrangementer, der hæver kommunens kulturelle profil - og altså også besøget af den kendte journalist, der var med til at vælte præsident Nixon i forbindelse med Watergate-skandalen.

Annonce

Frygt for tour-udgifter

SFs gruppeformand Lone Myrhøj har heller ikke problemer med udgifterne i forbindelse med personalefest og folkemøde:

- Det er helt fint at bruge penge på personalets trivsel - bare vi også sørger for ordentlige arbejdsforhold i det daglige. Og folkemøde og Bob Woodward er vel ikke det værste, vi kan bruge penge på, siger gruppeformanden.

Hun er langt mere betænkelig ved den store satsning på Tour de France i 2021, som hun frygter i sidste ende kan koste kommunen 50 millioner kroner.

Tallet er langt fra de 10-15 millioner kroner, som borgmester Jens Ejner Christensen anslår. Og han er ikke i tvivl om, at de millioner vil være godt givet ud:

- Det er selvfølgelig svært at måle og veje præcis, hvad Vejle Kommune får ud af at være startby for en etape. Men det er vigtigt for mig, at det er en folkefest, hvor alle har mulighed for at deltage - ikke et mere lukket arrangement, som det Kolding gennemførte med præsident Obama.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - op mod 100 besætninger skal aflives

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce