Annonce
Erhverv

Så mange vejlensere er på lønkompensation

Iron & Ink Tattoo i Torvegade er en af mange virksomheder, som under corona-krisen har sendt medarbejdere hjem på lønkompensation. Virksomheden har omkring 30 ansatte i sine tre tattoo-forretninger i henholdsvis Vejle, Aarhus og København og fik ifølge Erhvervsstyrelsen 2,2 millioner kroner i lønkompensation. Arkivfoto: Iron & Ink Tattoo.
Vejle ligger over landsgennemsnittet for brug af lønkompensation, viser opgørelse fra erhvervsministeriet.
Annonce

Vejle: Hver 10. privatansatte lønmodtager i Vejle Kommune har under corona-krisen været sendt hjem på lønkompensationsordningen, hvor staten betaler en del af arbejdsgivernes lønudgifter mod at virksomhederne ikke afskediger ansatte eller afskediger færre end uden ordningen.

Det viser en opgørelse fra erhvervsministeriet, hvis tal stammer fra et udtræk foretaget den 11. maj.

Det svarer til, at 3.917 lønmodtagere i Vejle er eller har været omfattet af ordningen.

Erhvervsministeriet har opgjort det samlede antal privatansatte lønmodtagere i Vejle til 38.739 personer, hvilket betyder, at 10,1 procent af arbejdsstyrken i Vejle pr 11. maj var sendt hjem med lønkompensation.

Dermed ligger Vejle lidt over landsgennemsnittet på 9,3 procent.

Sådan fordeler tallene sig

Sådan fordeler andelen af privatansatte lønmodtagere på lønkompensation sig i kommunerne.

Hele landet: 9,3 procent.

Top 15

Tårnby: 14,2 procent.

Dragør: 12,3 procent.

Brøndby: 12 procent.

Billund: 11,5 procent.

København: 11,4 procent.

Ishøj: 11,4 procent.

Herning: 10,8 procent.

Vallensbæk: 10,7 procent.

Odense: 10,6 procent.

Hvidovre: 10,6 procent.

Rødovre: 10,6 procent.

Glostrup: 10,4 procent.

Gladsaxe: 10,4 procent.

Høje-Taastrup: 10,2 procent.

Vejle: 10,1 procent.

Bund 5

Kalundborg: 4,7 procent.

Samsø: 5,7 procent.

Morsø: 5,7 procent.

Brønderslev: 5,7 procent.

Odsherred: 5,9 procent.

Kilde: Erhvervsministeriet.

På landsplan er 170.283 danskere på lønkompensation ifølge erhvervsministeriet, men der er store forskelle mellem de enkelte 98 kommuner i forhold til, hvor mange virksomheder der har gjort brug af ordningen.

Tårnby topper listen med 14,2 procent af de privatansatte lønmodtagere på lønkompensation, mens det i Kalundborg blot er 4,7 procent, der er sendt hjem med lønkompensation.

I Jylland er det Billund Kommune, hvor blandt andet Billund Lufthavn og Legoland har adresse, der topper listen med 11,5 procent af de privatansatte lønmodtagere på lønkompensation.

I en pressemeddelelse, som erhvervsministeriet har sendt ud i forbindelse med opgørelsen, siger erhvervsminister Simon Kollurup (S):

- Jeg er glad for, at regeringens hjælpepakker er til gavn på tværs af hele landet, så danskere både i by og land kan få den sikkerhed, der følger med. Ordningen giver danskere, der ellers ville være blevet fyret på grund af coronakrisen, mulighed for at beholde deres job og fulde løn. Samtidig giver det virksomhederne mulighed for at beholde medarbejdere, så de hurtigt kan komme på benene igen, når der er gang i hjulene igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce