Annonce
Sydjylland

Så mulighed midt i krisen: Mobile håndvaske er et nyt eventyr for specialvirksomhed

Steffan Helms har sit centrallager midt i Haderslev og forventer at sælge over 1000 mobile håndvaske i år. Foto: Jørgen Høg
På få måneder har Steel of Denmark i Haderslev solgt over 500 mobile håndvaske, fortrinsvis til skoler og daginstitutioner, men direktøren bag øjner en ny trend, der kan skabe nye markeder både i Danmark og i udlandet.
Annonce

HADERSLEV: Det begyndte som en god idé oppe i flyveren på vej hjem fra ferie i Thailand, nøgleordet var håndhygiejne.

Steffan Helms havde etableret virksomheden Steel of Denmark i oktober 2019, han havde set et marked for specialløsninger i rustfrit stål inden for køkkener, restauranter, stålborde og så videre. Men kunderne vidste ikke, at de kunne få leveret den slags, fordi opgaver med rustfrit stål bare figurerede som en afdeling under Steffan Helms’ hovedfirma Nordisk Storkøkken.

Nu var den nye specialvirksomhed etableret, men Steffan Helms havde ikke forventet det helt store i Steel of Denmark i år.

Men så kom corona-krisen.

Steel of Denmark

Etableret i efteråret 2019 af Steffan Helms i Haderslev

Beskæftiger syv medarbejdere

Har udviklet mobile håndvaske, som virksomheden sælger til skoler og daginstitutioner.

Har siden marts solgt cirka 500 enheder, der i gennemsnit koster 11.000 kroner + moms.

Annonce

Håndhygiejne

For første gang i fem år var direktøren på ferie med sin familie. Efter fire dage i Thailand i begyndelsen af marts blev familien kaldt hjem af statsministeren, der var i færd med at lukke landet ned.

Mens han sad i Thailand om natten 9. marts og ledte efter flybilletter hjem, lyttede han til podcasts om de pressemeddelelser, som statsministeriet sendte ud.

- De snakkede om håndhygiejne, vi skulle være bedre til at vaske hænder, og så kom jeg til at tænke på: Hvordan kan man vaske sine hænder, når man går ud ad døren? Ingen steder andet end på offentlige toiletter eller på butikkernes toiletter. Vi skal da have nogle vaskestationer ud omkring i Danmark, tænkte Steffan Helms, administrerende direktør for Steel of Denmark i Haderslev.

I løbet af kort tid fik han sammen med virksomhedens produktudviklingschef Henrik Uldall lavet stregerne til de første skitsetegninger, og efter fem dage var den første prototype færdig.

Efter 14 dage sendte han en pressemeddelelse ud, og nu, tre måneder senere, har virksomheden solgt over 500 enheder, og flere hundrede er sat i ordre fra en række danske underleverandører.

- Jeg regner med at sælge 1000 enheder i alt i år. Det fortsætter langt ind i 2021. Markedet stopper ikke. Der vil altid være brug for mobile vaskestationer, uanset hvor vi er. Selvfølgelig mætter vi markedet en smule med alle panikløsningerne, men alle de nye byggerier, der vil komme til at være i fremtiden, så skal der bygges nye håndvaske ind. Vi har både mobile, men vi har dem også faste, så man kan montere dem til direkte.

Annonce

20 mio. kroner i år

Indtil nu har Steel of Denmark gået fra nul til cirka fem mio. kroner i omsætning på tre måneder. Steffan Helms forventer at omsætte for omkring 20 mio. kroner i alt i år, og det samme til næste år.

Alle hans mobile enheder er produceret i Danmark, blandt andet hos Claus Andersen Rustfri Stål A/S i Odense.

Her fortæller indehaver Claus Andersen, at ordren fra Steel of Denmark har holdt alle medarbejdere beskæftiget gennem krisen, og leveringen af indtil nu 300 styk mobile håndvaske har betydet, at virksomheden er kommet gennem krisen uden at skulle fyre medarbejdere.

- Vi er glade for den ordre og har udsigt til foreløbigt at skulle producere 100 flere til Steel of Denmark. Vi har været dygtige og heldige at kunne holde produktionen på normalt niveau gennem krisen, siger Claus Andersen.

- Jeg regner med at sælge 1000 enheder i alt i år. Det fortsætter langt ind i 2021. Markedet stopper ikke. Der vil altid være brug for mobile vaskestationer, uanset hvor vi er, siger administrerende direktør i Steel of Denmark Steffan Helms. Foto: Jørgen Høg
Annonce

Udbredt trend

Steffan Helms har spottet et marked blandt skoler og institutioner, fordi der har de brug for løsninger lige nu.

Men han ser også et potentiale hos for eksempel supermarkeder, dér hvor kunderne er, steder hvor de har brug for berøring. Almindelige butikker.

- Vi har for eksempel fat i nogle smykkebutikker. Folk kommer ind og gerne vil se et smykke og rører med fingrene: Der er der potentiale i at give kunderne mulighed for at vaske hænder, inden de rører ved smykket for ikke at give eventuel smitte videre.

Steffan Helms tror på, at det at have muligheden for at vaske hænder bliver en udbredt trend.

- Både når du er ude at handle, eller når du skal aflevere børn. Jeg tror på, at det bliver en del af skolernes hverdag, at eleverne altid skal vaske hænder, og det bliver en fast vane i skolerne, siger Steffan Helms.

Direktøren glæder sig over sin forretningsudvikling, når nu corona-krisen satte hans øvrige køkkenproduktion totalt i stå.

Hvis ikke han havde fået sine lyse idé på vejen hjem i flyveren fra Thailand, havde han måske måttet lukke Steel of Denmark igen, men nu er der syv ansatte og flere på vej.

Helms kan skimte det internationale marked i horisonten, Tyskland, Norge, Tjekkiet, Holland, Polen og Frankrig, hvor han er i gang med at indgå samarbejdsaftaler.

Allerede nu samarbejder han med et selskab i Tyskland, og der har Steel of Denmark allerede afsat over 50 enheder, men Steffan Helms tror på et pænt tysk marked og forventer at kunne sælge et par tusinde enheder i løbet af de næste par år:

- Steel of Denmark er et firma, som gerne vil lytte til, hvad folk har brug for, og så udvikler vi det. Der er masser af muligheder for at tænke i kreative løsninger. Lige nu begynder vi at kigge på sæbedispensere, fordi det har også et stort potentiale, og så får vi udviklet det.

- Nu har jeg muligheden for at udvikle firmaet til at gøre det endnu større. Vi har været heldige, men også dygtige til at omstille os. Jeg tror, jeg er dygtig til at se mulighederne, gå efter mavefornemmelsen og virkelig turde tage chancen, slutter Steffan Helms.

De mange mobile håndvaske bliver produceret på danske fabrikker og er for eksempel udstyret med berøringsfri vandhaner. Foto: Jørgen Høg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce