Annonce
Give

Så skal hjernen motioneres

Som i virkelighedens verden er man også i skak ilde stedt, hvis man ikke har bønder med i spillet. Arkivfoto

Give: Inden skolerne fredag sender eleverne på en uges vinterferie, får nogle af de feriehungrende børn en mulighed for at motionere hjernen.

I alt deltager der 51.855 elever fra 302 skoler i hele landet i Skolernes Skakdag under mottoet ”Det skal være sjovt at blive klogere”. Det er flere end nogensinde før. Eleverne mødes til en lærerig dag på tværs af køn, klassetrin og kultur og øver sig sammen i at tænke taktisk. Hjernen er en muskel, som skal trænes hver dag. Når det sker i fælleskab med andre, er det oven i købet godt for den mentale sundhed.

Både Firkløverskolens afdeling Ikær og Thyregod Skole er med og giver dermed deres elever en mulighed for analoge udfordringer i en tid, hvor det meste ellers foregår digital på skærmene. Her får de i bogstaveligste forstand en mulighed for at tage både bønder, dronninger og konger i hånden.

Selvfølgelig drejer det sig også i den analoge verden om at vinde, og i skak stiller det både krav til det kreative og evnen til at se frem og tænke strategisk. Magter man det, kan man sætte modstanderen mat.

Magter man det ikke, risikere man selv at blive det eller ende i en pat. Det er en situation, hvor ens konge ikke ser stillet skak, mens man på den anden side ikke kan flytte en brik uden at blive det. Så ender det uafgjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce