Annonce
Sport

Så sker der noget: Padelbaner skal snart stå klar - og Gormshallen er på sponsorjagt

De to padelbaner skal anlægges på arealet til venstre for kunstgræsbanen. Foto: Mette Mørk
Hvis alt går, som det skal, vil Jellings nye padelbaner stå klar til brug 1. juli. Økonomien bag er på plads, men Gormshallen leder stadig efter flere sponsorer.

Jelling: Padel er i de seneste år blevet en meget populær sport over hele verden, og det er også tilfældet i Danmark.

Som i mange andre byer har der i Jelling været arbejdet på at få padelbaner. Og de baner kommer meget snart.

Allerede 1. juli satser Gormshallens bestyrelse på, at der vil kunne stå to udendørs padelbaner klar. Tidligere var målet bare at få det lavet inden udgangen af 2021.

Annonce


Når man ser banen, bliver det formentlig nemmere at se, hvad man kan gøre. Her er der heldigvis mange muligheder. Man kan komme på scoretavlen, for enderne og nettet.

Bjarne Siersbæk


Økonomien bag er på plads nu, men initiativtagerne bag vil gerne have flere sponsorer med om bord til banen.

- Padel er blevet et meget populært spil, så derfor vil vi selvfølgelig gerne have det til byen. Grundøkonomien er på plads, men vi har brug for sponsorer til lige at få det sidste med. Og vi synes faktisk, at det er ret attraktivt projekt at være med på. Der er godt med plads til siderne, især i toppen, til, at man kan gøre opmærksom på sig selv, siger Bjarne Siersbæk, bestyrelsesformand i Gormshallen.

Folk ved ikke, hvordan det bliver

En af de svære ting ved at skaffe sponsorer er dog, når de, som skal sponsorere endnu ikke ved, hvordan det kommer til at se ud, forklarer Bjarne Siersbæk.

- Når man ser banen, bliver det formentlig nemmere at se, hvad man kan gøre. Her er der heldigvis mange muligheder og flere forskellige prislejer. Man kan for eksempel komme på scoretavlen, for enderne og nettet, siger formanden og fortsætter:

- Det giver lidt forskellige muligheder. Banen kommer også til at være ved siden af kunstgræsbanen, så det kommer til at ligge et dejligt sted med meget liv i nærheden, og dermed mulighed for at blive set. Men det kan være svært at tilkendegive støtte, når man ikke har set det endnu.

Hvad er padel?

  • Padelsporten er i familie med bat- og ketsjersportsgrene som bordtennis, badminton, squash og tennis.
  • Man spiller i et glasbur, og banen er 10x20 meter. Bolden ligner en tennisbold, men er lidt mindre og lidt blødere, og man spiller med et bat, der er noget kortere end en typisk ketcher og uden strenge.
  • Sporten blev opfundet af en mexicaner tilbage i 1960'erne, men er først for alvor blevet udbredt efter årtusindskiftet. I øjeblikket er det den hurtigst voksende sportsgren i verden.
  • I Danmark blev den første bane bygget i Fredericia i 2007. De seneste år er der skruet ekstra op for byggetempoet med en stigning på 32 danske baner i 2018 til 237 baner i marts 2021.
Annonce

Bliver lidt dyrere end første meldinger

Da avisen i første omgang kunne melde, at der var en padelbane på vej, blev der meldt ud om en pris på 725.000 kroner. Det bliver lidt dyrere, da der kommer til at være mere rundt om banen, og mellem padel- og kunstgræsbanen.

- Vi har besluttet, at der skal lægges fliser rundt om til en slags ankomstområde og et sted at være efter. Der kommer bænke op, som folk kan bruge tid ved, og som forhåbentlig giver et dejligt område, der kommer til at skabe liv helt generelt, siger Bjarne Siersbæk.

Der mangler stadig sponsorer til padelbanen i Jelling, selvom grundøkonomien er på plads. Fotos: Jonathan Møller Nielsen, Mette Mørk, Sarah Nørgaard
Annonce

Det går hurtigt

Lige nu er der stadig tid til, at første spadestik bliver taget. Det ligger to til tre uger ud i fremtiden, men så kommer der også til at gå meget hurtigt.

- Vi er faktisk overrasket over, hvor hurtigt det kan gå med at sætte en bane op. Når først fundamentet er lagt, så er det ret simpelt herfra og tager derfor kort tid at anlægge, så det snart kan blive taget i brug. Så vi håber, at det holder stik, og at byens borgere kan komme i gang med at spille henover sommeren.

Så borgerne i Jelling kan snart få rørt kroppene med padel, når banen 1. juli forhåbentlig står klar til brug. Det bliver med en pay and play-model, som langt størstedelen af landets baner bruger. Det kommer også til at hente en del af finansieringen til projektet hjem.

Annonce
Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport For abonnenter

Politisk (u)korrekt fodbold: Hvis man vil boykotte VM i Qatar, bør man så ikke også slukke for EM i Aserbajdsjan, Rusland og Ungarn?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Vejle Boldklub

Wahid Faghir er stadig i VB: Skifter kun, hvis det rette tilbud kommer

Alarm 112 For abonnenter

Sønderjyde må bøde for at stikke sin penis igennem et hul i toiletbås

Erhverv

Fakta går på indkøb: Gør klar til at udvide Vejle-butik

Annonce