Annonce
Erhverv

Så sker det endelig: Paladspassagens mange nye spisesteder åbner nu - derfor har det trukket så længe ud

Mandag formiddag blev der fortsat pakket nyankomne møbler ud til den centrale bar og de store spiseområder på torvet. Foto: Mads Dalegaard
Torsdag middag åbner Paladspassagen Social Dining efter mere end to års tilløb med ombygning, nedlukninger, udvidelser og ændrede krav.

Vejle: Lyset er tændt i flere af køkkenerne. Alle kasseterminaler er installeret og testet. Håndværkere har stadig travlt med at bore, trække kabler og få det sidste på plads, mens personalet pakker møbler ud af kasser mandag formiddag.

Siden Vejle Amts Folkeblads seneste besøg for tre måneder siden er der nu også kommet øl i fadølsanlæggene i barerne, og lige om lidt begynder det også at dufte af mad i Paladspassagen Social Dining.

Vejles nye store spise- og samlingssted, som har været så længe undervejs.

Annonce

Det er mere end to år siden, at ejerne, Orla Dambo og Rie Lundgren, præsenterede idéen om at skabe fem køkkener i de tidligere banklokaler, der skulle have fælles spiseområde i den overdækkede del af passagen.

Har været hårdt arbejde

Siden er projektet blevet ramt af corananedlukninger, mens det også er udvidet ad flere omgange. Og når stedet endelig åbner torsdag, er det med to barer, en vin- og tapasbar samt syv køkkener med mad fra forskellige hjørner af verden, mens et ottende er på vej.

En god maskine til baristakaffe hører sig også til et spisested med et varieret udbud af retter og drikkevarer, og den blev installeret mandag hos "Vorfor Vaffel". Foto: Mads Dalegaard

- Det har været hårdt arbejde at få køkkenerne afsat, men nu er vi tæt på målet om at åbne med otte køkkener. Vi har de syv på plads, og så er vi i forhandling med det græske køkken. Men alle har sat slutspurten ind, og nu er vi endelig nået så langt, at vi kan åbne, fortæller Rie Lundgren.

Annonce

Ventet på tilladelser

Så langt troede medejeren også, at man var i begyndelsen af august. Men til ejernes store overraskelse ville brandmyndighederne ikke godkende de eksisterende brandrør i bygningen på grund af ændrede krav.

Rørene er skiftet nu, og i sidste uge fik Paladspassagen Social Dining langt om længe sin brandgodkendelse. Tirsdag eftermiddag tikkede den helt afgørende ibrugtagningstilladelse fra teknisk forvaltning også ind, og det er netop den, Orla Dambo og Rie Lundgren har ventet så længe på at få i hus.

Det har været hårdt arbejde at få køkkenerne afsat, men nu er vi tæt på målet om at åbne med otte køkkener.

Rie Lundgren, medejer, Paladspassagen Social Dining

- Med tilladelsen på plads åbner vi torsdag klokken 11.30, og alt er ved at være klar, så køkkenerne har i dag og onsdag til at øve sig og sikre, at alt fungerer, og at personalet lærer rutinerne at kende, fortæller medejeren.

Annonce

Fem køkkener lejet ud

Ejerne har hele tiden haft planer om at drive stedets to barer, den centrale "Skuden" i stueetagen og "Orlas Poolbar" på førstesalen. Men i første omgang kommer Rie Lundgren og Orla Dambo også til at drive vinbaren under passagens store ur samt to af de syv køkkener, der åbner torsdag.

Det er lykkedes at finde lejere til de fem andre køkkener, og det er typisk restauratører, som i forvejen driver boder på streetfood-markeder i blandt andet Odense og Randers. Tre af dem har været med helt fra den tidligere begyndelse, og det har været en frustrerende lang vej frem mod åbningen for alle parter.

Annonce

Et bedre produkt i dag

- Det har ikke været lige sjovt altid, men vi har brugt tiden på at optimere på alt det, vi kunne, siger Rie Lundgren.

Hun peger blandt andet på, at ejerne har installeret et lydanlæg, så der kan lægges en musikalsk stemning overalt i bygningen. Der er gjort langt mere ud af udsmykning og temaer end oprindelig planlagt, og selv toiletterne er nu indrettet efter et cykel- og et strandtema.

Samtidig har ejerne indrettet et privat rum, som alle kan leje til fester, møder og andre arrangementer.

- Vi synes, at produktet i dag er meget bedre end det, vi havde drømt om, da vi stod nede i banken for to år siden, siger medejeren, som glæder sig til at byde vejlenserne indenfor i byens nyeste attraktion.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce