Annonce
Give

Så skete det: Masseaflysninger af gudstjenester

Give, Farre og Vorslunde kirker aflyser på grund af fare for coronasmitte alle gudstjenester frem til og med 3. januar. Foto: Jim Hoff
Alle gudstjenester i Give, Farre og Vorslunde kirker aflyses til og med den 3. januar 2021. I Thyregod afholdes julegudstjenesten i dag i hallen. I Ringive sender man i dag en online gudstjeneste.
Annonce

GIVE: Efter den seneste tids heftige landsdækkende debat om betimeligheden i at afholde gudstjenester eller ej i en tid, hvor det meste af samfundet er lukket ned pga. coronaen tilsat en række episoder med coronasmitte i lokale kirker, står det nu klart, at Give, Farre og Vorslunde kirker ikke afholder gudstjenester i perioden 24.12 og til og med den 3, januar 2021.

Det oplyser de tre kirker på deres hjemmeside givekirke.dk:

- På baggrund af sundhedsstyrelsens, kirkeministeriets og biskoppernes nyeste udmelding har menighedsrådene og præsterne valgt, at alle gudstjenester til og med 3. januar skal aflyses. Det betyder, at alle juleaftensgudstjenesterne i dag i Give, Farre og Vorslunde er aflyst, hedder det i meddelelsen.

Videre lyder det i opslaget at man tror på, at der ikke går lang tid, før man kan være nær hinanden igen.

- Derfor er det også bydende nødvendigt, at vi passer på hinanden i denne sidste tid, lyder opfordringen, der er sendt af alle i Farre Menighedsråd, Give-Vorslunde Menighedsråd og sognepræsterne Mie Faarkrog og Poul Viller.

Annonce

Julegudstjeneste i Thyregodhallen og online gudstjneste i Ringive Sogn

Vil man overvære en julegudstjeneste, har man fortsat chancen i Thyregod klokken 16.00 i Thyregod Hallen ved fængselspræst Kirsten Esbjerg.

Da der grundet coronarestriktioner maksimalt må komme 200 til gudstjenesten, skal man tilmelde sig på forhånd. Dette kan gøres ved at sende en SMS med navn og antal til telefonnummer 51554022 eller til mailadressen gblo@km.dk.

Juledag er der mulighed for at komme i kirke i både Vester Kirke og Thyregod Kirke. Her er der gudstjeneste henholdsvis klokken 9.30 og 11.00. Begge steder ved sognepræst Egil Hviid-Olsen.

Givskud Kirke aflyser gudstjenesterne den 24. og 25. december, ligesom gudstjenester i Gadbjerg Kirke den 24., 25. og 26. december ligeledes er aflyst.

Også kirkerne i Ringive og Langelund aflyser. Det betyder, at julegudstjenesterne juleaften i Elkjærhallen og i Lindeballe Forsamlingshus er aflyst. Aflysningerne gælder til og med 3. januar.

I stedet for den fysiske gudstjeneste afholdes der en online-gudstjeneste på kirkens facebook-side og hjemmeside kl. 13.30.

Gudstjenesten vil efterfølgende være frit tilgængelig.

Østernykirke og Vonge Kirker aflyser også deres gudstjenester frem til og med Helligtrekonger, altså den 6. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce