Annonce
Jelling

Sådan begynder julen i Jelling

Julemanden og hans nisser tændte sidste år lyset i det store juletræ på Gorms Torv i Jelling. Og det gør de også i år - helt præcist på søndag. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Søndag tændes det store juletræ på Gorms Torv i Jelling med sang, dans, slik og boder.

Jelling: Juletræet er på plads, julemanden er booket, og nisserne er ved at blive samlet.

Også i Jelling kan julens indtog mærkes, når den traditionsrige juletræstænding finder sted søndag 1. december klokken 14 på Gorms Torv. Her er det planen, at julemanden ankommer med "de gamle nisser" fra et helt særligt sted i byen. Et sted, som børnene kan være med til at opklare, hvis de dukker op allerede 13.30 ved Rema 1000's parkeringsplads.

- Nisserne mener, han holder til i Østbyen, lyder rygterne fra Jelling Turist- og Handelsstandsforening, som står bag søndagens arrangement.

Når julemanden efter planen ankommer klokken 14, er der en kort velkomsttale ved Irene Uhrbrand, formand for Jelling Turist- og Handelsstandsforening, inden julemanden for alvor stjæler fokus.

Først tændes juletræet, derefter spiller julemanden op til dans, mens nisserne danser omkring træet, og senere deler han juleposer ud. Samtidig er der åbent i boderne, hvor det blandt andet er muligt at købe lidt godt til ganen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce