Annoncørbetalt indhold

Sådan får du mest ud af dit hjemmenetværk

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Føles det som om, at dit hjemmenetværk ikke leverer sit maksimale potentiale? Og tænker du, om din internethastighed er så hurtig, som den burde være? Her får du gode råd til, hvordan du tjekker om dit hjemmenetværk kører optimalt, og hvordan du kan tjekke din internethastighed.


Annonce

De fleste danske hjem har et WiFi-netværk, hvor husstandens enheder er koblet sammen, og derigennem har adgang til internettet.

Det kan derfor have stor betydning for husstandens streaming- og TV-vaner, generelle internetforbrug, lektielæsning og hjemmearbejde, hvis hjemmenetværket ikke fungerer optimalt, eller du ikke får den internethastighed, du har bestilt.


Tjek din internethastighed

Hvis du gerne vil vide, om du får den internethastighed du har bestilt, kan du foretage en hastighedstest af dit internet.

Her skal du dog være opmærksom på, at forskellige faktorer kan påvirke testresultatet, og hvis du ikke får et resultat du er tilfreds med, kan du forsøge at følge nedenstående råd og derefter tage testen igen.

Hos Fibia kan du teste din internethastighed. Her kan du downloade en gratis Speedtest app, som giver dig et præcist resultat – hvis dit netværk er sat rigtigt op.


Få det mest præcise resultat af hastighedstesten

Hvis hastighedstesten viser en lavere internethastighed, end du har bestilt, betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke får den korrekte internethastighed.

Hvis du bruger en ældre computer eller slidte kabler, kan det påvirke hastighedstesten.

Brug derfor, hvis muligt, en nyere computer til at foretage hastighedstesten, brug et CAT 5 eller CAT 6 kabel til at forbinde computeren direkte til routeren og slå det trådløse netværk fra.

Luk derefter alle kørende programmer på computeren, og slå firewall og eventuel VPN-forbindelse fra.

Forældet software kan også påvirke testresultatet, og har du en internetforbindelse med høj hastighed, skal du også være sikker på, at din router er lavet til at klare denne hastighed.

Hvis du har en internetforbindelse med over 1000 Mbit/s, vil du ofte få et lavere resultat i hastighedstesten. Det skyldes, at 5-10% af forbindelsen bruges til datastyring.


Er dit internet hurtigt nok?

Hvis dit hjemmenetværk er sat rigtigt op, og du får den internethastighed du skal, men stadig synes, at dit netværk er langsomt, kan det være, at du skal have en anden internetforbindelse.

Måske skal du have en hurtigere internethastighed. Og også måden du får internet på, kan påvirke dit hjemmenetværk.

Hvis du har mange enheder på netværket, kan en traditionel internetforbindelse via kobberkabler blive overbelastet, da alle enheder her deler den samme internetforbindelse. Hvis det er tilfældet for dig, kan du undersøge, om du i stedet kan få fibernet. Her vil der nemlig være båndbredde nok til alle enheder på netværket, da man med denne forbindelse ikke deler båndbredden på samme måde mellem enheder.

Med en korrekt udført hastighedstest, har du i hvert fald et overblik over, om du har den internetforbindelse du har behov for, så dit hjemmenetværk kører bedst muligt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.