Annoncørbetalt indhold

Sådan færdes du sikkert online

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I dag bruges internettet i langt højere grad end nogensinde før. Du kender det nok: Facebook, Instagram, YouTube og alle de andre sociale medier – de spiller en stor rolle i vores dagligdag. Selv dine dagligvarer kan du bestille via. Internettet, fordi alt foregår online nu til dags. Med det store forbrug af internettet, følger desværre også en række udfordringer såsom identitetstyveri, billedmisbrug, hacking og så videre. Derfor er det vigtigt, at din sikkerhed er i top, når du færdes online. I den forbindelse får du her et par gode råd til, hvordan du kan øge din sikkerhed, når du går online.


Annonce

Vil du surfe privat, når du færdes på nettet?

Når du surfer rundt på nettet på din computer, er din IP-adresse tilgængelig. Det vil sige, at al din aktivitet kan føres tilbage til dig. Det kan gøre dig sårbar over for potentielle hackere eller tredjeparter, der vil have fingrene i dine personfølsomme oplysninger. Det problem kan du heldigvis løse ved hjælp af en VPN.


En VPN-tjeneste fungerer således, at din internettrafik sendes gennem en sikker server. Det er derfor serverens IP-adresse og ikke din enheds IP-adresse, der gemmes. Det gør, at din data ikke længere er tilgængelig for hackerne. Du kan altså igen surfe sikkert – og privat – når du færdes online. Desuden skal du ikke betale dyre domme for en VPN-tjeneste, da der findes adskillige gratis VPN-tjenester på markedet, som fungerer udmærket.


Med en VPN-tjeneste kan du:


·        Være sikker på, at din data er beskyttet.

·        Omgå geoblokering – det vil sige, du kan se DR og andre licensbetalte programmer, når du for eksempel er på ferie i udlandet. Du kan tilmed få fuld adgang til visse streamingtjenester.

·        Færdes sikkert på offentlige netværker.


Brug din sunde fornuft

Hvad end du færdes på sociale medier, shopper eller spiller online, så er det vigtigt, at du bruger din sunde fornuft, når du surfer rundt på nettet. Der findes nemlig mange sider, der blot har til formål at udnytte dig og skaffe dine personlige oplysninger. Er du havnet på en side, der virker mistænkelig? Så tjek forbrugeranmeldelserne på Trustpilot eller læs lidt om websiden, inden du giver betalingsoplysninger eller klikker videre ind på siden – det er tiden værd, hvis du vil undgå at blive hacket.


Sørg for at have et antivirusprogram

Har du endnu ikke installeret et antivirusprogram på din computer, så er det ved at være på tide. Lige såvel som du gerne vil beskytte dit hjem mod indbrudstyve, så vil du også gerne holde din computer fri for hackere – der er nemlig masser af personfølsomme oplysninger på din computer, som du skal passe på. Det kan om end være svært i en verden, hvor internettet er fuldt af muligheder og masser af fælder, som du hurtigt kan komme til at falde i. Vil du gerne forhindre, at dine oplysninger lander i de forkerte hænder og komme hackerne i forkøbet, så er et antivirusprogram altså din bedste ven.


Sådan sikrer du en sikker online handel

Det er særligt på handelsplatforme, hackerne slår til, hvorfor du skal være ekstra vågen, når du shopper online. Elsker du at shoppe, og handler du ofte online? Så skal du også her være opmærksom og bruge din sunde fornuft, inden du indtaster dine betalingsoplysninger. Det er nemlig særligt på handelsplatforme, hackerne slår til, hvorfor du skal være ekstra vågen.


Her er en tjekliste, du kan gøre brug af, inden du shopper løs online:


·        Virker siden troværdig? Tjek eventuelt hjemmesidens anmeldelser på Trustpilot for at danne et klart billede af virksomheden.

·        Er der totrinsgodkendelse i forbindelse med betaling? I mange tilfælde skal du for eksempel godkende betalingen med dit NemID og en SMS-kode. Det er for at sikre, at du er den, du udgiver dig for at være.

·        Er prisen på varen for god til at være sand? Så kan det være et tegn på bedrag.

·        Er der mange sproglige fejl på hjemmesiden? Så er det formegentlig en fuphjemmeside.


Ved hjælp af ovenstående tjekliste og din sunde fornuft, så minimeres chancen markant for, at du bliver snydt, når du shopper online.


Lav altid backups af dine filer

Rigtig mange har prøvet at blive hacket og stå tilbage med en ærgerlig følelse i kroppen, fordi alle ens filer er blevet slettet. Det er ærgerligt, fordi filerne formegentlig ikke kan gendannes – og mange har os har barndomsbilleder og gode minder liggende på computeren. Derfor kan det altså betale sig at lave backups af dine filer, hvis du vil undgå denne situation.


En backup af dine filer betyder kort sagt, at al din data kopieres over på en anden enhed såsom i skyen, ekstern harddisk eller lignende. Man kan aldrig vide sig sikker, når man færdes på nettet, derfor er en backup af dine filer din redningskrans, hvis uheldet skulle være ude, og du bliver hacket.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.