Annonce
Erhverv

Sådan fejrer Elektro-Isola sit jubilæum

Elektro-Isolas fejring af de første 100 år mandag bliver sat lidt i skyggen af corona, men bestyrelsesformand Mads Leth Christiansen håber, at dagen kan markeres behørigt senere på året. Foto: Ludvig Dittmann

Vejle: En verdenskrig, ungdomsoprør, oliekriser, kartoffelkure, finanskrise og senest en corona-krise.

100-årige Elektro-Isola har været igennem det hele, og mandag kan Vejle-virksomheden fejre sit jubilæum, som naturligt nok præges af den aktuelle pandemi.

- Det bliver en meget forsigtig markering på grund af corona. Vi har medarbejdere i alle aldre, som vi skal passe på og derudover har vi stor respekt for vigtigheden af at holde produktionen kørende. Jubilæet mandag markerer vi ved at rulle en ny hjemmeside og et nyt logo ud og så er der kage til medarbejderne. Senere på året, når corona forhåbentligt har sluppet lidt af sit tag, markerer vi jubilæet på en forhåbentlig mere festlig måde, fortæller bestyrelsesformand og tredje generation i firmaet, Mads Leth Christiansen.

Elektro-Isola fremstiller produkter til mange brancher og industrier. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

- Spændende fremtid

Vejle-virksomheden offentliggjorde sit seneste årsregnskab for en lille måned siden og det fortæller om en virksomhed i god form - men også om en virksomhed der er påvirket af corona-krisen.

Elektro-Isola kom ud af 2020 med et overskud på 3,6 millioner kroner mod et overskud året før på 8,7 millioner kroner og en egenkapital på 36,1 millioner kroner.

Elektro-Isola A/S

Producerer termohærdende plast i form af plader og rør, som anvendes som konstruktionsmateriale indenfor elektro- og maskinindustrien samt som overflademateriale indenfor møbelindustrien.

Elektro- Isola producerede blandt andet udstyr til DSB's tog og Storebæltsfærgerne.

Virksomheden har omkring 140 ansatte - 100 i produktionen og 40 i administrationen.

80 procent af produktionen eksporteres.

- Vi er - som så mange andre - påvirket af corona-krisen, men virksomheden er i en god forfatning med en fornuftig egenkapital og maskinpark. Vi har gennemført et generationsskifte i bestyrelsen og direktionen og vi er godt i gang med at gennemføre en digitalisering af virksomheden, så vi ser frem mod de næste 100 år. Vi kigger ind i en fremtid, som er enormt spændende for en virksomhed som vores, der eksporterer 80 procent af produktionen. Den grønne omstilling og digitaliseringen gør, at behovet for elektrisk isolationsmaterialer umiddelbart vil vokse, siger Mads Leth Christiansen, som tror, at virksomheden indenfor kort tid skal ud og ansætte flere medarbejdere til fabrikken på Grønlandsvej.

Elektro-Isola har mange medarbejdere, som har været på virksomheden i mange år. Om kort tid kan virksomheden fejre sin medarbejder nummer 40 med 40 års jubilæum. Fotoet her er fra 1940, og viser fyrbøder Pouel Bajer, der har fødselsdag og som på det tidspunkt havde været ansat i 18 år. Fotograf: Johs. Rønvig. Foto: Vejle Stadsarkiv

- Vi har mange erfarne medarbejdere. Elektro-Isola har alle dage været en virksomhed, hvor folk bliver i mange år og om kort tid kan vi fejre vores 40 års jubilæum nummer 40 blandt medarbejderne. Det betyder også, at omkring 20 procent af vores stab er over 60 år, så vi står overfor at skulle bruge nye ansættelser i nær fremtid, fortæller Mads Leth Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Monika måtte aflive sin hvalp efter handel med tiltalt hunde-sælger

Debat

Gravesen stadig en god historie

Annonce