Annonce
Jelling

Sådan fordeles 2019-overskud fra Jelling Musikfestival

Overskuddet på næsten to millioner kroner fra Jelling Musikfestival 2019 uddeles i tre retninger. Arkivfoto: Mette Mørk
Jelling Musikfestival uddeler tæt på to millioner kroner til folkesundhed, foreningsliv og børn i fattigdom, og festivalens publikum har denne gang haft en større rolle i uddelingen.

Jelling: Festivalforeningen hos Jelling Musikfestival uddeler endnu engang festivalens overskud til velgørende og almennyttige formål, som de har gjort det siden 1989.

Overskuddet nåede i 2019 op på 1.896.399 kroner, som bliver fordelt i tre retninger, og i år har også publikum haft en stor hånd med i spillet om at uddele overskuddet til blandt andre Kræftens Bekæmpelse og sportsklubber i Jelling.

Mere end en million kroner blev før opgørelsen af årsresultatet udbetalt til de foreninger, som år efter år stiller op med frivillige og hjælper til før, under og efter Jelling Musikfestival.

Størstedelen af festivalens resultat på 673.457 kr. er blevet uddelt i forbindelse med en ansøgningsrunde om midler til idræt, kultur samt almennyttige og sociale indsatser – med særligt fokus på ungdommen.

De resterende midler er blevet uddelt i samarbejde med festivalens publikum.

Eksempelvis kunne gæsterne donere sin pant til Kræftens Bekæmpelse eller fordele ti kroner til enten Mødrehjælpens julehjælp, SIND Ungdom eller Jelling Forenede Sportsklubber i forbindelse med billetsalgsstarten.

Kirkens Korshærs varmestue i Vejle fik overskuddet fra fællesspisningsarrangementet med overskudsmad efter sidste års festival.

- På mange måder er uddelingen af midlerne kulminationen på festivalåret. Særligt i disse vanskelige coronatider, giver det ekstra god mening at overskuddet skabt af publikum og de frivillige, går direkte tilbage til fællesskaberne, siger festivalens ordførende direktør, Lars Charlie Mortensen, i en pressemeddelelse.

Siden 1989 er Jelling Musikfestivalens samlede beløb til velgørende formål nået op på omkring 37 millioner kroner samlet set.

De får del i festivalens 2019-overskud

  • Mere end en million kroner er udbetalt til de frivillige foreninger, der hjælper til både før, under og efter Jelling Musikfestival.
  • Størstedelen af festivalens resultat på 673.457 kroner er uddelt til Sorgcenter Børn, Unge & Sorg, Dansk Brystkræft Organisation samt organisationen Stairway Danmark, der hjælper udsatte børn i Filippinerne. Derudover har en lang række ildsjæle i lokal- og idrætsforeninger fået del i det beløb.
  • De resterende midler er blevet uddelt i samarbejde med festivalens publikum til Kræftens Bekæmpelse, Mødrehjælpens julehjælp, SIND Ungdom og Jelling Forenede Sportsklubber i forbindelse med starten på billetsalget.
  • Kirkens Korshærs varmestue i Vejle fik overskuddet fra fællesspisningsarrangementet med overskudsmad efter sidste års festival.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce