Annonce
Vejle

Sådan genåbner genbrugspladserne i Vejle, Give, Egtved og Børkop: Lige numre begynder

Indtil påske styres adgangen til Vejle Kommunes fire genbrugspladser efter det sidste tal på bilens nummerplade. Er tallet lige åbner bommen sig tirsdag, er det ulige, må man vente til onsdag. Derefter er det lige tal på lige datoer og omvendt. Pladserne er åbne for private fra klokken 9 til 18 fra tirsdag til fredag. I den kommende weekend holdes genbrugspladserne ekstraordinært åbne fra klokken 8 til 18 - både for private og erhverv. Arkivfoto: Morten Pape
Vejle Kommunes genbrugspladser genåbner for private tirsdag morgen klokken 9. For at lette presset får kun biler med lige nummerplader adgang tirsdag. Onsdag gælder det ulige numre. Derefter lige tal på lige dato.

Vejle og opland: Ender din bilens nummerplade med et lige tal som 8, kan du allerede svinge forbi genbrugspladsen tirsdag.

Vejle Kommune genåbner alle sine fire genbrugspladser - i Vejle, Børkop, Give og Egtved - i morgen tirsdag klokken 9. De lukker igen for dagen klokken 18.

For ikke at blive kørt over af borgere med fyldte trailere har kommunen imidlertid indført en nummerpladeregel.

Det fortæller Jørgen Chris Madsen, som er områdechef for natur, vej og genbrug i kommunens teknik- og miljøforvaltning.

- Vi styrer adgangen til pladserne efter det sidste nummerpladeciffer, sådan som flere borgere har foreslået på vores Facebook-side. Hvis din bil - ikke trailer - ender på et lige tal, har du adgang til pladsen i morgen, tirsdag. Onsdag gælder det nummerplader med ulige cifre, fortæller han.

Fra 2. april er det så lige tal på lige datoer - og omvendt: Ulige tal på ulige datoer.

Står der "Bossen" eller "Mors dyt", eller ender nummerpladen bare med et bogstav, har man adgang alle dage i åbningstiderne for private.

- Vi vurderer, at der ikke findes mange biler med nummerplader, som slutter med et bogstav. Derfor har vi gjort det åbent for dem alle dage. Men hedder nummerpladen "Bossen 2", gælder nummerpladen som et lige tal, forklarer Jørgen Chris Madsen.

Annonce

Huskeregler på genbrugspladserne

  • Brug handsker for at undgå smitte.
  • Hold minimum to meters afstand til andre.
  • Har du sager og tøj til genbrugsbutikker og organisationer - hvis muligt, hold det hjemme, indtil de henter igen.
  • Kan dit besøg på genbrugspladsen vente, så tøv med at suse af sted. Mange mennesker forventes at besøge genbrugspladserne de kommende dage.

Kilde: Vejle Kommune

Forventer kø

Selvom Jørgen Chris Madsen og resten af genbrugs-teamet forsøger at lette presset på genbrugspladserne ved genåbningen, forventes det stadig, at rigtig mange mennesker gerne vil af med affald.

Derfor har Jørgen Chris Madsen en appel.

- Hvis nogen står med affald, de vurderer, godt kan vente, må de meget gerne lade det blive hjemme lidt endnu. Så de med største behov kan komme først. Vi vurderer ikke, hvem der har mest behov for at aflevere på genbrug. Det er op til en selv at bedømme, siger han.

Da genbrug- og nødhjælpsorganisationerne holder deres genbrugsbutikker lukket, henter de heller ikke genbrugsgodter på pladserne.

- Derfor vil vi gerne bede folk om at lade ting til genbrug blive hjemme, indtil den del åbner igen. Det vil være en kæmpe hjælp, og vi vil så nødigt, at tingene går til spilde, siger Jørgen Chris Madsen.

For at undgå total kaos og for tætpakkede menneskemængder må kun 25 biler ad gangen være på pladsen i Vejle. I Børkop må der være 20, i Give 20 og i Egtved 15 biler ad gangen. Folk fra kommunen vil dirigere folk ind på pladserne.

Der sker også ændringer i adgangen til pladserne for at kunne styre trafikstrømmene til og fra.

Trafikændringer og forholdsregler

I Vejle bliver trafikken lagt om fra Bredstenvej og Vardevej. Bilister ledes ind på pladsen via Vejledalen, og når man drejer ind på Vestre Engvej, er vognbanen ensrettet ind mod genbrugspladsen fra øst.

Lastbiler og erhverv kører i højre spor, mens private kører i venstre spor på Vestre Engvej. Når man forlader pladsen igen, er det mod øst hen forbi DGI Huset. Også i Give, Børkop og Egtved ledes trafikken i en retning ind på genbrugspladserne.

Hvis bilkøerne begynder at strække sig for langt, bliver nyankomne bedt om at køre videre og vende tilbage senere.

Derudover er det vigtigt stadig at tage sine forholdsregler for at undgå smitte.

- Hold afstand, brug handsker og hav tålmodighed både i køen og inden på genbrugspladsen. Vores medarbejdere kommer også til at holde minimum to meters afstand. Derfor kan man godt forvente, at der er mindre hjælp, end man er vant til, siger han.

AffaldGenbrug har afleveret hovedparten af sine værnemidler til sundhedssektoren. Derfor skal borgere gerne troppe op iført handsker.

Genbrugspladsen er klokken 7-9 i hverdage kun åben for erhverv. Klokken 9-18 er der åbent for både erhverv og private. I den kommende weekend holdes genbrugspladserne ekstraordinært åbne fra klokken 8 til 18 - både for private og erhverv.

Genbrugspladserne kører umiddelbart efter nummerpladereglen indtil påske. Dette kan dog ændre sig, oplyser AffaldGenbrug. Dette vil fremgå på Vejle Kommunes Facebook og hjemmeside, som det vil være en god idé at tjekke inden gensynet med genbrugspladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce