Annonce
Jelling

Sådan har du aldrig oplevet Gorm den Gamle før: Kongernes Jelling går musikkens vej

Museumsinspektør på Kongernes Jelling, Adam Bak, er en af idemagerne bag 'Efterklang af Gorm den Gamle,' som skal fortolke historien om de gamle vikinger gennem rockmusik. Foto: Anne Cecilie Emmery
I et forsøg på at gøre gøre Gorm den Gamle mere moderne, vil Kongernes Jelling i et nyt projekt fortælle om ham gennem rockmusik.

Jelling: Hvad har Gorm den Gamle og rockmusik tilfælles? Ingenting vil nogen måske påstå, men sådan tænker de ikke på Kongernes Jelling.

I et nyt projekt vil museet kombinere historien om den gamle konge med moderne musik i en levende fortælling.

Det er museumsinspektør på Kongernes Jelling, Adam Bak, som er en af idemagerne bag projektet, der har fået navnet 'Efterklang af Gorm den Gamle'.

Annonce

- Vi arbejder hele tiden med nye måder at fortælle historien om vikingerne på. Nu er vi kommet på, at vi gerne vil fortælle om Gorm den Gamle på en moderne måde, hvor vi bruger rockmusik blandet med fortælling, siger Adam Bak.

Professionelle musikere

Kongernes Jelling har hyret musikere fra hele verden, som skal danne det band, der skal fortolke den gamle konges liv.

- Vi har hyret musikere fra USA, Grønland og Columbia til at hjælpe os med projektet. De har alle et forskelligt kulturelt ophav, og det håber vi vil afspejle sig i musikken, fortæller Adam Bak.

Vi arbejder hele tiden med nye måder at fortælle historien om vikingerne på. Nu er vi kommet på, at vi gerne vil fortælle om Gorm den Gamle på en moderne måde, hvor vi bruger rockmusik blandet med fortælling.

Adam Bak

Under koncerten vil han fortælle historier om Gorm den Gamle, og herefter vil bandet underbygge historien med et stykke musik.

- Vi håber, det hele vil gå op i en højere enhed, og at der vil blive bygget bro på mange planer. Men koncerten er jo også et eksperiment, så vi er meget spændte på, hvordan det hele forløber, siger Adam Bak.

Annonce

Mere moderne fortælling

Når koncerten går i gang, bliver det uden rekvisitter fra vikingetiden, og det er helt bevidst.

- Vi vil gerne gøre fortælling mere moderne og mere spiselig. Derfor har bandet heller ikke kostumer på, så de ligner vikinger. Men vi har dog leget med tanken om, at Gorm den Gamle dukker op til koncerten i et moderne outfit, fortæller Adam Bak.

Den musik der spilles til koncerten, vil Adam Bank betegne som 'desert rock', og det er ikke tilfældigt.

- Det er god, 'gammeldags' rockmusik og alle kan være med. Sangene bliver fremført på både spansk og engelsk af de forskellige musikere, siger Adam Bak og fortsætter:

- Vi har netop valgt at bruge musikken til at fortælle om Gorm den Gamle, fordi det er let at afkode for alle, og det er et bærende element i hverdagen.

Dog mener Adam Bak, at koncerten mere henvender sig til voksne end børn.

- Selvom jeg fortæller på dansk, bliver sangene fremført på engelsk og spansk, så små børn vil nok ikke kunne forstå det, siger han.

Koncerten 'Efterklang af Gorm den Gamle' kan opleves 18. november i Byens Hus i Jelling. Billetter koster 200 kroner og kan købes på billetto.dk. Kongernes Jelling betaler selv for projektet, men har fået støttet fra William Demant fonden.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce