Annonce
Erhverv

Sådan kan du støtte Vejles trængte butikker: Køb en mulepose

Når man køber indkøbsnettet for 150 kroner, går de 100 kroner til Vejles butikker. Borgmester Jens Ejner Christensen (V) bakker op om Søren Lyng Benthins initiativ. PR-foto
Foreningen Vejle Shopping sælger indkøbsnet til 150 kroner per styk. Overskuddet skal bruges til at støtte Vejles små handlende med puljer på 15.000 kroner.
Annonce

Vejle: Et indkøbsnet i bomuld til 150 kroner.

Det initiativ skal være med til at bære Vejles små handlende gennem coronakrisen. Ifølge en af initiativtagerne, Søren Lyng Benthin, har opbakningen til projektet været helt overvældende.

- Jeg har ikke tidligere taget initiativ til noget, der har fået så stor opmærksomhed. Det er kommet bag på mig, fortæller en rørt Søren Lyng Benthin.

Han står bag Foreningen Vejle Shopping sammen med advokat Christian Madsen og barber Jesper Brems Krambech.

- Vi har indtil nu solgt godt 250 indkøbsnet i bomuld. Begge farver indkøbsnet har påtrykt et logo for Vejle Shopping, og indkøbsnettene sættes til salg på vores hjemmeside for 150 kroner per styk, fortæller Søren Lyng Benthin.

Ud af salgsprisen på 150 kroner går de 50 kroner til indkøb, produktion, tryk og distribution, mens de sidste 100 kroner går ubeskåret til at hjælpe Vejles butiks- og forretningsliv.

Jeg håber, at denne historie kan inspirere andre byer til at skabe lignende tiltag, så vi kan beholde vores mange fantastisk små lokale butikker og det liv, som de er med til at skabe i bybilledet.

Søren Lyng Benthin, initiativtager

Annonce

Puljer på 15.000 kroner

Butikker i Vejle kan herefter søge om at få andel i puljen.

- Når der er penge nok, udlodder vi puljer på 15.000 kroner per butik, fortæller Søren Lyng Benthin.

Målet er at kunne støtte 15 til 20 butikker.

Søren Lyng Benthin brugte to timer på projektet, inden idéen blev til handling.

- Jeg kunne ikke holde ud at se alle, jeg kender i Vejles butiks- og erhvervsliv, stå med tomme eller lukkede butikker, tabt omsætning, fyringer og truende lukninger. Så jeg greb telefonen og begyndte at ringe rundt i mit netværk. Lynhurtigt tog ideen fart, og Foreningen Vejle Shopping blev stiftet sammen med en stribe frivillige kræfter fra Vejles erhvervsliv, fortæller Søren Lyng Benthin.

Foreningen Vejle Shopping

  • Foreningen Vejle Shopping er stiftet af Søren Lyng Benthin i samarbejde med advokat Christian Madsen og barber Jesper Brems Krambech.
  • Foreningen har en levetid på 12 måneder, hvorefter den lukkes ned igen.
  • Skulle der være penge tilbage i foreningen, når den lukkes ned, fordeles disse penge blandt ansøgerne, indtil den sidste krone er brugt.
  • Alt er nonprofit og drives af frivillig, ulønnet arbejdskraft.
  • Du kan købe indkøbsnettet på hjemmesiden vejle-shopper.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Annonce