Annonce
forside

Sådan kommer politiskolen til at se ud

Her ses den kommende politiskolebs nybygning set fra udearealet, hvor der kommer en lille sø. På udearealet er der mulighed for både træning og undervisning af skolens elever og kursister. Illustration: ERIK Arkitekter og Bygningsstyrelsen

Nedrivningsarbejdet i den gamle sygeplejeskole i Soldalen er gået i gang. Ved indgangen til 2019 udvælges entreprenøren, der skal varetage byggeprojektet, og om godt to år står det 20.000 m2 store uddannelsescenter for dansk politi klar.

Vejle: Røde teglsten og store vinduespartier kommer til at præge den kommende politiskole i Vejle, som lige nu er under projektering hos Bygningsstyrelsen.

I samarbejde med ERIK Arkitekter og Norconsult skal alle detaljer for den fremtidige politiskole på plads, inden byggeriet kommer i udbud til sommer. Først til februar 2019 vil den reelle etablering af skolen gå i gang.

- Udbudsprocessen er relativt lang, for der er en del juridiske formalia, som skal overholdes. Så det tager seks til syv måneder, før vi indgår kontrakt med en entreprenør, fortæller Rasmus Jessing, der er kontorchef hos Bygningsstyrelsen.

Han uddyber, at den entreprenør, som vinder udbuddet, på forhånd skal sikkerhedsgodkendes af Rigspolitiet

- Der er helt overordnet nogle særlige sikkerhedskrav i forhold til rådgivere og entreprenører på grund af byggeriets art. Det er jo ikke et byggeri, der er tilgængeligt for den brede offentlighed, siger kontorchefen, som tilføjer, at det dog ikke er planen, at den kommende politiskole skal gemmes væk bag højre mure.

- Den skal åbne sig så meget som muligt mod omverdenen.

Den indre gade i nybyggeriet kommer både til at omfatte opholds- og kantinearealer for de studerende. Træningsaktiviteterne vil i høj grad kunne ses af dem, der bevæger sig rundt i bygningen. Her er der blevet arbejdet med samme tanke som på politikoslen i Brøndby: At politiskolens elever skal vænne sig til, at alt hvad de gør, vil der som oftest være tilskuere til. Illustration: ERIK Arkitekter og Bygningsstyrelsen

God udnyttelse af det eksisterende

Der er blevet afsat 521 millioner kroner til byggeriet, hvoraf 9.000 kvadratmeter er nybyggeri, mens de resterende 11.000 kvadratmeter er genanvendelse af de eksisterende bygninger. Efter planen står uddannelsescentret færdigt i efteråret 2020.

- Vi får udnyttet de eksisterende bygning på en optimal måde uden at skulle ændre noget væsentligt. Vi skræller de tekniske installationer ud, men ruminddelingen og facaden bliver stadig det samme, fortæller kontorchef Rasmus Jessing.

Skolens undervisningsfaciliteter kommer til at omfatte klasselokaler, træningsrum, auditorium og en idrætssal. Dette bliver bygget op om et stort samlet atrium, der også skal rumme kantine og opholdsarealer for skolens elever.

Herudover får skolen et personale- og administrationsafsnit foruden værelser til overnatning i forbindelse med efter- og videreuddannelse.

Rundt om skolen bliver der etableret grønne arealer med blandt andet løbebaner og træningsfaciliteter.

- Politiet har behov for at træne en lang række scenarier. For eksempel skal de kunne øve sig i indtrængning i bygninger og rutinestop i trafikken, beskriver Rasmus Jessing og uddyber, at udendørsfaciliteterne blandt andet giver mulighed for dette.

En oversigtsillustration af den kommende politiskole, der kommer til at dække et areal på 20.000 kvadratmeter og står færdigetableret i efteråret 2020. Illustration: ERIK Arkitekter og Bygningsstyrelsen
Annonce

Godt samarbejde

Kontorchef ved Bygningsstyrelsen, Rasmus Jessing, glæder sig indtil videre over det forløb, der har været i forbindelse med arbejdet omkring uddannelsescentret. Ikke mindst fremhæver han det gode samarbejde med blandt andre Vejle Kommune, som er med hvert skridt på vejen, når der skal gives byggetilladelser på grunden.

- Det er et projekt i god gænge i samarbejde med Rigspolitiet, vores totalrådgivere og Vejle Kommune.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce