Annoncørbetalt indhold

Sådan lærer du at spille på et musikinstrument som voksen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Det er aldrig for sent at lære noget nyt, heller ikke selvom du for længst har passeret skolealderen og den værste ungdom så småt har lagt sig. Alligevel er mange mennesker af den opfattelse, at det både er for tidskrævende og for svært at lære at spille på et musikinstrument som voksen - især når der både er pligter, familie og fuldtidsjob, der skal passes ved siden af.

Annonce


Det er dog ikke sandt, heldigvis. Selvom du naturligvis bliver nødt til at investere lidt tid, hvis du gerne vil kunne beherske et instrument, så er det ikke nødvendigvis så tidskrævende, som du går og forestiller dig. Du behøver faktisk ikke øve dig på guitaren i timevis eller løbe til klaverundervisning hver eneste dag, heller ikke selvom du har ambitioner om at kunne spille mere end blot Lille Peter Edderkop.


Dermed ikke sagt, at du kan komme fuldstændig sovende til dine nye evner. Der skal en vis mængde disciplin til, og så skal det være lysten, der driver værket. Hvis du kan holde motivationen oppe gennem den svære begyndelse, kan du til gengæld hurtigt gøre fremskridt med blot 10-15 minutters øvelse om dagen.

Undervisning skal der til 

Det er de færreste mennesker, der kan lære sig selv at spille et instrument blot ved at læse i en lærebog eller ved at prøve sig frem uden vejledning. Hjælp fra en lærer eller mentor er svært at komme uden om, hvis du ikke skal køre sur i det allerede fra første dag, men heldigvis findes der i dag mange fleksible måder at modtage undervisning på, som du nemt kan plotte ind i din hverdag.


Den klassiske løsning er at melde dig til et aftenkursus, hvor du kan bliver undervist i fællesskab med andre. Det er en tilgang, der hænger ved af en grund, for det bliver gerne nemmere at lære at spille på et instrument, hvis du øver dig sammen med andre. Hvis du er varm på idéen med fysisk fremmøde, så kan du dog også efterhånden finde et væld af apps, videoer, kurser og trin-for-trin øvelser online.


Vent med at købe det dyreste

Det er fristende at styrte ud og købe det flotteste, smarteste og dyreste instrument på markedet, når du gerne vil lære at spille musik. Imidlertid bliver det ikke nemmere at lære at spille, blot fordi du øver dig på en violin, som har kostet mange penge - og mangen en dyr guitar er endt på loftet, fordi tålmodigheden ikke klarede sig igennem den svære begyndelse.


Et prisvenligt begynderinstrument er fint til at øve sig på. Når du først har lært at spille, kan du altid opgradere til noget med lidt mere wow-faktor.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.