Annonce
Vejle

Derfor lukker vandreruten: Stierne er trampet til mudder - og folk går inde på markerne

Op til påsken opstillede Vejle Kommune skilte om parkering forbudt for at undgå for meget parkeringskaos og opfordrede samtidig vandrere til at finde andre stier. Alligevel fortæller lodsejere om op mod 1000 gæster om dagen, og det har sat tydelige spor på ruten, der nu lukkes midlertidigt. Arkivfoto: Martin Søndergaard Jensen
Den meget store interesse for at vandre ad Egtvedpigens Fodspor har medført markant slitage på stien og gener for lodsejerne.

Vejle Ådal: Tusindvis af vandrere har allerede travet turen ad Egtvedpigens Fodspor, siden ruten blev indviet tidligere på året. I påsken fortæller lodsejere om op mod 1000 vandrere om dagen.

Det er væsentlig flere, end Vejle Kommune havde regnet med.

- Sporet var tænkt som trampestier til den stille vandrer, og det er det, sporet er dimensioneret efter. Men fordi der har været så mange, og det samtidig har været temmelig vådt, så er stierne efterhånden blevet trampet op, og så er vandrerne gået længere og længere ind på lodsejernes marker for at undgå de mudrede stier, fortæller Klaus Enevoldsen, der er afdelingsleder i Natur & Udeliv i Vejle Kommune.

Annonce

Samtidig er der også set eksempler på, at vandrere har ødelagt hegn eller har ladet deres hunde løbe uden snor, selvom det ikke er tilladt.


Vi har et overordnet formål om at passe på naturen i ådalen, men samtidig også at gøre den tilgængelig. Vores vurdering er dog desværre, at de to ting ikke kan lade sig gøre samtidig i øjeblikket.

Klaus Enevoldsen, afdelingsleder


- Vi har et overordnet formål om at passe på naturen i ådalen, men samtidig også at gøre den tilgængelig. Vores vurdering er dog desværre, at de to ting ikke kan lade sig gøre samtidig i øjeblikket. Nu lukker vi så sporet midlertidigt, og så må vi til at analysere på, hvad vi nu kan gøre, siger han.

Stimarkeringer fjernes

Den overvældende interesse for at vandre på Egtvedpigens Fodspor-ruten er kommet bag på Vejle Kommune.

- Vi havde da forventet, at der ville ske en let stigning af vandrere på ruten, når vi gik ud og fortalte om den, men vi må bare sige, at coronaen har betydet en stigning, vi overhovedet ikke havde forudset. Derfor lægger vi også fladt ned og erkender, at det ikke var rigtig tænkt at indvie stien lige nu, lyder det fra Klaus Enevoldsen.

I den kommende tid vil rutemarkeringerne langs stierne nu blive fjernet, ligesom der vil blive sat skilte op om, at stien er lukket.

- Her henviser vi i stedet til vores hjemmeside, hvor man kan orientere sig om nogle af de andre vandreruter, der er i kommunen. Vi har cirka 600 kilometer vandreruter, så der er masser af andre muligheder, siger afdelingslederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce